torsdag den 14. juli 2011

Mestring

Den der ventesal, har hver dag 6 timer, der ikke er rutine. Arbejdstimerne. Mit job har de sidste uger været billigt til salg. Der er uventede opgaver, hvilket i sig selv ikke er en skidt ting. Hvis de bliver lagt på mig, uden at jeg har indflydelse på, hvem og hvornår og ofte ikke ved hvordan, så får jeg ondt i maven. Når det er krydret med en kollega, der stadig får anfald af skæld-ud, være negativ og spreder sin egen stress, når de kolleger jeg normalt kan spørge om det der ikke er mit vidensområde eller ansvar holder ferie, så få jeg ondt i maven og svært ved at trække vejret.
Min stress tærskel har ikke været lavere. Det forundrer mig, at man af krop og sind kan ændre sig så meget, at situationer man før "mestrede" (eller gjorde jeg?), nu giver murren i maven og overfladisk vejrtrækning.

Nej, det er ikke den slags arbejdsplads hvor det er let at få struktureret tingene, noget jeg ellers er god til. At strukturere og organisere. Når folket omkring mig, kører deres egne systemer, deres egne betingelser og deres egne opgaver styret af kunderne, der betaler vores løn, så kommer jeg ikke langt med struktur.
Kollegaen der spreder stress og negativitet reagerer blot på den manglende struktur, på sin måde. Ved at lange ud efter os andre. Jeg forstår ham godt. Men det fungerer ikke godt. Han er med til at nedbryde mit i forvejen vaklende arbejdsfundament.

Der er gode dage. Jeg husker jeg skrev og sagde, at jeg elskede mit job. Det kommer jeg måske til igen. Når ferieperioden er ovre, hvor jeg lapper på andres aftaler og føler mig utilstrækkelig. Når kollegaen er flippet ud én gang for meget og på den forkerte og det har konsekvenser.
I mens hænger jeg i . Forliger mig med at 6 timer om dagen er der nada struktur, kun stress og overfladisk vejrtrækning. Det forklarer behovet for endnu mindre action og endnu mere rutine i de frie timer.

3 kommentarer:

 1. Ret tankevækkende indlæg, du har skrevet her.

  Det slår mig nemlig lige, at "vi" har et stort behov for at arrangere, strukturere, planlægge og sætte i rammer og kasser....så meget vi overhovedet kan.

  Måske fordi det er vigtigt for os, at have kontrol over NOGET...når nu sindet, tankerne og følelserne så ofte er i kaos. Når vores omverden er i system, er det nemmere at styre det indre?

  Og nu hvor din arbejdsdag er kaotisk, kommer du selv lidt ud af kurs.

  Tjae....bare lidt "lomme-psykologi"....men jeg synes den giver mening ;-)

  Håber ferieperioden snart er ovre for dig, så du er tilbage hvor det går bedre.

  Knus

  SvarSlet
 2. Hov hov hov læs lige dit indlæg en gang til og fortæl mig så: hvem tager du ansvaret for? Din leder, som kan sige noget til medarbejderen? Din kollega, der selv kunne tage sit eget liv alvorligt og gøre noget ved stressen? Eller dig selv, når du tydeligt kan mærke, at din tærskel er nået?
  Det er SÅ nemt at lade stå til, men søde du jo mere du udsætter dig selv for, desto længere ned kommer du og jo sværere blvier det at komme op igen. Hvorfor jeg er så fanden klog??? Fordi jeg har været der!
  Synes du det er værd at knokle i de seks timer, for så at være flad når du kommer hjem? Gør det mon noget godt for dig, L, Banehuset?

  SvarSlet
 3. Lad os da græde lidt sammen....og er nu osse lidt enig med onklen. Knus af de store.

  SvarSlet