mandag den 21. februar 2011

Den 12 årige superhelt

Sidder her bag ruden. Går om lidt i gang med at rydde op efter dagens håndværker og løber den der tur. Måske. For det er hyggeligt at sidde her. Katten sover ved siden af mig (stadig og igen). På facebook, hvor jeg længe har holdt pause, har jeg fået to nye venner, blogvenner - de første. Hvad er det med mig og facebook. Kan ikke finde ud af det. Enten er jo på hele tiden, kommenterer alt. Ellers holder jeg pause, skriver ingenting.

Da jeg opdagede facebook, passede det GENIALT med mit samle-mennesker-projekt, og damn kender jeg mange mennesker, så den indre skridttæller havde her en synlig fest. På facebook. Men nogle år efter, begyndte det at stresse. At læse om alle disse mennesker. Ikke at jeg ville eller ikke ville, men min hjerne registrerer alt og sorterer uhensigtsmæssigt, så den indre harddisk blev hurtigt brugt op, på "Bager boller med Ulla", eller "Hvor er min handske?". Og forstå mig ret - folk skal skrive hvad de vil og hvornår de vil, det er jo det fede.
Vi vælger at vise/skrive det vi vil. Min hjerne blev træt. For ikke at tale om min indre superhelt, der er en forvokset 12-årig knægt, der skal vinde, være den første, den bedste, den sidste, den højeste, den sjoveste, den klogeste og den smukkeste - den knægt blev meget hurtigt træt i sin lille kyllingehjerne.

 Når man har 300 + bekendte, er det svært at være den første og bedste alt. Og ja, for den indre dreng er det en konkurrence. Livet. Kampen. Altid. Og af og til er den 12-årige alene i byen. Nogle dage er mit omsorgsfulde "skru-ned-jeg" ikke med, og når han styrer skuden alene - så brænder ting sammen. Til sidst besluttede jeg mig for, at stoppe på Facebook. Først sorterede jeg alle "dem- jeg-gik-i-folkeskole-med-som-jeg-ved-nu-gør-dit-og-dat-men-ikke-har-en-klap-mere-at-snakke-med-om" og "kyssede-vi-ikke-engang?", menneskene. Jeg har stadig min profil, men har i et år næsten ikke været derinde.

Indtil for nylig. De sidste måneder har jeg sneget mig ind. Sneget mig ind, for ikke at vække Superhelt drengen. Smugkigget, bladret og smuttet ud igen. Jeg er ambivalent med det der. Ikke for konceptet, men for min egen manglende evne til at forvalte det. Jeg vil (superhelt), gerne være venner med Margrethe Vestager og Linda P.. Jeg vil gerne (superhelt) vise billeder af min lækre kæreste. Jeg vil gerne følge med i de mennesker jeg sang i kor med, men som er gledet i i periferien det sidste år. Men jeg kan ikke administrere det. Der er ikke nogen nuancer, eller ikke mange af slagsen og harddisken er hurtigt brugt op.....Så hvad sker der lige for at jeg har fået hende og hende her som nye FB venner? Lad mig tilføje det var mig der anmodede....Jeg tror den 12 årige er vågnet. Dammit!

5 kommentarer:

 1. Hmmm jeg bruger FB som ren afslapning......... !

  Og synes det er vildt hyggeligt......

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 2. Jeg har vildt nederen på over, at du ikke har added mig. Hverken dig eller den såkaldte superhelt :)

  SvarSlet
 3. jeg har også et ambivalent forhold til fb.mine rigtige venner i real life er nemlig slet ikke derpå - det her fb-hype er ikke så vildt i tyskland. så der er en del af de der folkeskolemennesker, der ikke siger mig en dyt idag, og jeg hader deres fucking minutlige opdateringer i farmville etc. men det kan der jo da heldigvis slukkes for. og der er jo familien fx. som jeg selvfølgelig gerne følger med i og jeg bruger det som update i musiksager osv. men det skal aldrig komme til at regere mit liv på nogen måde. jeg syns os bare at det er tidsfordriv og jeg syns at du skulle "give it a try". Det er da fint med nye venner, der betyder noget i dit nuværende liv, oder? tror du ikke at ham den 12-årige godt kan se det og så lade det stå som det er? det ønsker jeg dig!

  SvarSlet
 4. Jeg må så indrømme at min opmærksomhedsluder elsker at være på fb. Jeg elsker de røde tal, og nogle gange skriver jeg så mange status-opdateringer på en dag at jeg er ved at brække mig.
  Jeg nyder faktisk også at leve livet udenfor fb. Især fordi jeg nu er begyndt at blogge...

  SvarSlet
 5. Er osse on and off ....men så glad for at være venner...havde nu ikke tænkt over det, hvis ikke den der sæl...vi ses lige om lidt

  SvarSlet