mandag den 15. november 2010

På ryggen med maven blottet


Jeg ikke har lyst til at skrive endnu et klage-sang indlæg.

Men der er ikke andet i posen. En klage. Jeg roder med ting, i mit hoved. Hvis man kigger efter, kan man læse det mellem og på linjerne i nogle af de sidste indlæg.
Hvis jeg prøver, og det kan jeg godt, kan jeg tage en tilgang i dette indlæg, der tager afstand til hvordan jeg har det. Tage lidt pis på det. Være morsom (lad mig nu blive i troen om at jeg er det).

Men jeg orker det ikke. Fakta er, at jeg ligger ned. Befinder mig på ryggen, med maven blottet.
Mine følelser kører op og ned og frem og tilbage, og ingen brunkage, løbetur (det er nu 2 1/2 måned siden jeg løb sidst) eller nutellamad, kan ændre på, at jeg føler mig indhentet. Og tyk.
Indhentet, af det der er mig. At jeg er en igangsætter, ikke en der står distancen. I dette tilfælde er distancen lig med det meste fra job, fritidsaktiviteter til venskaber.

Jeg har skiftet de fleste ud adskillige gange, for slet ikke at tale om kærester. Når jeg skifter, kan jeg redefinere mig selv. Flygte fra mig selv? Er jeg for længe ét sted, i én relation, i ét job, så kan jeg ikke blive ved med at være superhelten, den der kan det hele på én gang. Så er jeg også den sure, den mutte, den humørsvingende, den sygemeldte den (indsæt alt det en arbejdsgiver ikke sætter pris på).

Jeg er en fighter. Ingen tvivl om det. Men for nu har jeg bare lyst til at blive liggende. Det er den sværeste øvelse for mig at acceptere, at jeg ikke er den jeg troede jeg var.
Øvelse forstået! ...I get it, jeg skal acceptere mig, og handle derpå. Ikke være superhelten, men melde ud og bede om hjælp. Men kan man stole på hjælpen?

Klagesang del 1 slut.

7 kommentarer:

 1. Det sværeste er at erkende at man har brug for hjælp. Det næste er at finde ud af hvilken hjælp man har brug for... Jeg håber du finder en der kan række dig den hånd du har brug for. Og i mellemtiden SKRIV, i en bog kun for dig, eller her på bloggen, det er ligemeget, brug den ventil du har for at få noget af rodet ud af hovedet.
  Selvom jeg ikke kender dig så godt, håber jeg det er i orden jeg sender dig et varmt og støttende kram. :)

  SvarSlet
 2. Det ved man aldrig før bagefter.... Altså... om man kunne stole på hjælpen...

  Men jeg tror på det er bedre at have levet og følt kærlighed og smerte... End ikke at have levet og følt !

  Du er et menneske, lige som alle andre... Du er bestemt ikke alene om dine tanker eller føleser...

  Men... på en eller anden måde lykkes det en af svinge benene ud af sengen hver dag... Gøre de ting ... Vi bør gøre......

  Nogen gange stopper vi op, og mærker efter om det er det rigtig vi laver....

  Men ja... Det kan være det rigtige... Vi magter det bare ikke... Og så flygtes der....

  Ville ønske jeg havde de vise sten, for mon ikke livet ville være væsenlig bedre og lettere.............

  Vær dig... Du er god nok !

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 3. Det er bare det værste sted at være - stedet, som er fyldt op med (negativ) nostalgi, selvbebrejdelser og dårlig samvittighed. Og nogle gange kan man i tillæg blive helt arrig, når folk siger, at man bare skal acceptere sig selv. For hvordan kan man det, når man ikke ved, hvad "jeg" er?

  Jeg håber, tingene snart vender sig lidt igen for dig. Det er vist det klogeste, jeg kan sige.

  Mange knus
  Reke

  SvarSlet
 4. Kære D. Det fineste vi kan gøre for os selv er, at erkende hvor vi er, hvad vi føler og turde stole på, at vi får det, vi har brug for og det vi ønsker os. Superhelte fanger kortvarigt vores opmærksomhed, men at kende et menneske med dets skygger og hjertenære kroge - det er supermenneskeligt, ærligt og holdbart.
  kh B

  SvarSlet
 5. Det kan godt være du ikke er en superhelt, men du er edermame modig.
  Synes det er et flot indlæg, - jeg kan ikke rigtig skrive noget klogt tilbage.
  Men jeg er sikker på du nok skal finde ud af det.
  Noget helt andet er, at det også kan være svært at have for meget tid til at tænke. Det bliver måske godt at komme afsted på job igen...
  Hav det bedre
  Kh Karina

  SvarSlet
 6. Vicky, tak for de fine ord. Du har ret, en ventil er vigtig. Heldigvis har jeg gode mennesker omkring mig, hvis blot jeg rækker ud.

  Marianne, jeg er vist der hvor der mærkes efter ;o)

  Reke, jeg indrømmer, det er ikke et et sted at starte. For mig er stedet inden værre. Der hvor man mærker noget er galt, men man endnu ikke forstår hvad det er. Men du har ret - når man er i tvivl om hvem man er, så er det hele meget sværere

  Shine, jeg elsker jo at være superhelten, dammit

  Karina, tak. Modig er nok det sidste jeg følte mig da jeg skrev det indlæg.

  SvarSlet