søndag den 14. november 2010

Gear og krop

Hvordan kommer jeg ned i gear? 
Om en uge starter jeg job, efter 5 + ugers sygemelding. Tanken er og ønsket var, at tiden skulle bruges til fordybelse, at læse de 10 + bøger på mit bord, brodere mit første broderi og lave julegaver selv. 
Se venner, få ro på. Få ro på.
Det meste er ikke sket. Jeg har bagt og læst 1 1/2 bog og jeg har lavet alt for meget udenfor. Så meget, så tilfredsstillende og synligt. Men roen i kroppen, den har ikke indfundet sig. Broderiet er ikke sat i gang. Og kroppen er ikke glad. Den protesterer. Mit nye ar, dunker som Harry Potters, arvævet er større end det burde.  Mine arme har svært ved at løfte kaffekoppen, puderne fra sengen, de er ømme, tunge og stive.


Hvordan får man ro indeni. Ro på tankerne. Hvordan mister man følelsen af uro og rastløshed i kroppen, på andre måder, end at bruge sin krop til den segner?


Jeg er ikke ulykkelig. Mit set up er ønsket, stræbt efter. Huset, haven, byggeriet, og ikke mindst kærligheden. Men hvordan lærer jeg at være i det, hvile i det, nyde det uden at halse videre til næste projekt? Hvad halser jeg efter?


Multitasking er en dyd. Eller er det? Jeg mestrer kunsten ypperligt. Når vi taler om praktiske ting. Når vi taler socialt, er det en anden snak - men det sociale har jeg kunnet begrænse mens jeg går herhjemme. 
Jeg frygter den hverdag, der betyder job 8 timer dagligt, for jeg segner i forvejen af træthed hver dag, uden jobbet.
Jeg vil gerne være en god job dame. Det var jeg engang. 5 kommentarer:

 1. Jeg ville ønske, jeg kunne komme med et godt svar. Men som du jo kan læse hos mig, er jeg ikke lige den, der selv er bedst til dét i praksis. Men jeg aner, at det er noget med at turde give sig hen til nuet - til f.eks. at sidde og lave ingenting - overhovedet. Og at mærke sig glæden og tilfredsheden over det, som er.... Finder du et guldkorn, så sig endelig til ;-)

  SvarSlet
 2. Drop det dér tasking!!!Altså strik eller lave knapper stille og roligt....måske vinterbadning - nej, som én der også er ramt af "sygen" nu og da skal jeg ikke gøre mig klog - men meditér ind imellem.....knus

  SvarSlet
 3. Jeg kan læse ud fra din blog at du er rigtig glad for din have. Hvis du føler uroen rumstere, hvad så med at kanalisere den ud i havearbejde - og kun havearbejde. Sådan at haven bliver din comfort zone. Der hvor du kan, som første kommentator pointerer, nyde nuet. Men hvad ved jeg? Jeg har det helt modsat dig, men det var da en ide :)

  SvarSlet
 4. Jeg tror, det er noget alment, du beskriver - og mine bedste råd er at lytte til et afslapningsprogram fx 'Den lille yoga nidra' - og beroligende musik. Om sommeren havearbejde, men det er vejret jo ikke til nu. Madlavning og bagning kan også fungere som meditation. Her hos os siger vi hver dag, at den allerbedste afslapning er at sidde med en spindende kat på skødet :-)
  God søndag til dig!

  SvarSlet
 5. Har ingen kloge ord at give af....

  Men ... Sender en masse gode tanker ...

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet