søndag den 22. juli 2012

Søndagsstille

Jeg havde en dejlig uge på Femø. At være ude 24/7 passer mig godt. Jeg kan bedre få luft. At L. også hygger sig på øen, med kvinderne, med mig - gør det blot bedre.  Nu er vi hjemme igen. Jeg arbejder nogle uger, inden jeg tager 2 ugers ferie mere. Det har (som altid), overrasket mig at business ikke er as usual. Efter en uge med god søvn, udeluft og god mad, kun krydret med et par enkelte tudeture, overrasker det mig, at jeg hjemme igen, har let til stilhed, blues, sorg og tårer. Det bygger langsomt op. Rettes ofte mod L., der mødes med vrede, irritation og tanken om "at nu flytter jeg til et billigt hus på en ø uden mennesker". 
En følelse af, ikke at elske nogen, gide eller ville noget, eller orke at trække vejret. L. husker mig på, at det kommer i nøk. Svigermor har fortalt mig det kommer i nøk. Sorgen. 

Jeg glemmer det. Jeg husker det når jeg sidder med tanker om Moderdyret, der ikke har lagt blomster på min fars grav på hans dødsdag, fordi hun i år selv er død. I bilen på vej til job.
Tanker om min forestående fødselsdag, hvor hun ikke ringer. Han ikke ringer. De ikke ringer. De ikke kommer. De ikke skriver. De ikke er.  "there's a first for everything", det første år efter dødsfald. Når bare jeg husker det. Så verden ikke går under hver gang sorgen banker på. Så jeg husker, at det bliver bedre. Lettere. Med et større F. i fremtid. 

Stille søndag her fra.

5 kommentarer:

 1. Jeres høns ser altså godt nok , stolte ud :-)

  Her kan det mærkes på ungerne at.. de lige om snart skal på sommerferie med deres far´s fam....

  De vil rigtig gerne.. Men det er også meget underligt at han ikke er med..

  Er nu sikker på at når først de kommer afsted, så bliver det en super ferie.. De var jo også afsted sidste år.. uden ham og det var en god ferie.....

  Men ja.. føler også at deres sorg kommer i bølger.. Og kan komme meget pludseligt...

  Men,.. Stadig.... Så klare de sig godt..... Men de er begyndt at tale om at det bliver godt , når sorg gruppen starter op igen.......

  De kan altså et eller andet der.... Som vi andre ikke kan....

  Forsat god søndag

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 2. Det er godt dine unger har sorggruppen.!! Desværre findes det på Fyn kun for voksne, hvis man er kone/mand. Ikke noget for voksne børn. Kh P.

  SvarSlet
 3. Ja.. sorg gruppen er virkelig "guld" værd ! Og sikken da noget ged at der ikke er noget... For en som dig.... Det er da ikke fair..

  Hvad med kræftens bekæmpelse.. Kan de heller ikke hjælpe med noget ? det var dem der hjalp os........ Vi kunne så ikke lige lide de steder de fandt.. Og fandt noget andet.. selv.. men.. Ja.. tror på at det er sundt..

  Hvad med jeres præst ? ... de har nogen gange også noget.. Som man kan få lov at komme til også selvom man evt ikke er kristen..

  Ens sorg over tabet af en forældre er der jo.. selvom man .. egentlig er voksen........

  SvarSlet
 4. Knus....glad for at se hønerne...mangler du ikke en O-hane???fredelig og sød??

  SvarSlet
 5. vi slagtede vores hane i mandags, trætte af hans larm morgen middag og aften. Så ingen haner til os med mindre de galer max lidt om morgenen :o) Hvordan går det med hønserne?

  SvarSlet