onsdag den 14. september 2011

Grimhed og smukhed

En smuk sensommerdag, med regn, sol og regnbuer. 

Den smukke have, der trods manglende opmærksomhed viser mig naturens vidunder. 

På denne dag, fik vi at vide at kræften har bredt sig. 

De vil hjælpe med stråler og kemo og hjælp derhjemme, men hun vil dø. Hun vil dø som min far, da han døde på samme årstid af samme sygdom for 5 år siden. Ikke nu, ikke på samme måde, men formentlig ikke kønt. Min mor vil dø.

Min erfaring er det ikke er kønt at dø af kræft. 

Vi ved, at det bliver grimt, ondt og umenneskeligt. Igen.

Men haven blomstrer, og vil gøre det igen og igen. Og når jeg er ude på den anden side, vil jeg igen kunne opleve den skønhed, der i dag mødte mig da jeg kom hjem fra hospitalet. 

12 kommentarer:

 1. Åh sødeste da. Hvor gør det ondt at læse. Jeg ved ikke om det hjælper noget, at sige lige nu - men de ved jo, at min mor døde af kræft for kort tid siden. Og det VAR smukt. Det var ikke grimt. Det var ondt og svært og smertefuldt at miste hende. Men om selve hendes død har jeg blide minder, ingen angst og ingen grimhed.
  Håber sådan det bedste for dig og dine nærmeste. 1000 tårer for dig og kram. hulemor

  SvarSlet
 2. Årh....det er jeg da ked af at læse.
  Bedste tanker til dig & dine..

  SvarSlet
 3. Kan slet ikke forestille mig, hvor mange tanker og følelser, der må myldre rundt i dig lige nu.

  Mange tanker herfra

  SvarSlet
 4. @ hulemor, jeg husker det godt og har igen læst om dit tab. Jeg håber vi er lidt heldige, men jeg ved også at når hjernen er angrebet frontalt, kan vi forvente at hun ændrer sig mere end hun allerede har. Tak for dine ord :o)

  @Fru Z, tak <3

  Reke, du har ret, der er mange tanker, men de kommer og går, det er meget uvirkeligt det hele, med glimt af virkelighed. Heldigvis kan kroppen ikke klare at være i akut beredskab hele tiden, så jeg sover fx. ok for nu. Vi får brug for styrke, da det kan blive et langt forløb. Kh

  SvarSlet
 5. Åååh, det gør mig så ondt for hende - og for jer.

  SvarSlet
 6. Ååh, det gør mig ondt for hende og for jer. Suk!
  May God give you strength.
  Kh Gitte

  SvarSlet
 7. Kan næsten ikke holde ud at læse med, og jeg ved jo godt at det er meget værre for dig og jer, der er lige midt i det.
  Jeg sender dig en masse tanker, fordi selvom vi slet ikke kender hinanden, tænker jeg meget på dig og alt det, der foregår i din verden.
  KH Dorthe

  SvarSlet
 8. Igen har jeg ikke ord. Jeg husker alt for godt beskeden om at canceren rasede i kroppen. Jeg sender dig al min opbakning, omsorg og klem!

  SvarSlet
 9. Det er trist at du skal miste begge dine forældre inden for så få år. Vidunderligt at du kan finde skønheden i have, du MÅ suge alt til dig, så ikke alt går i sort. Mange tanker Anne

  SvarSlet