søndag den 28. august 2011

Skumring af få ord


Der er længe mellem indlæggene og endnu længere mellem billederne. Det er som om jeg ikke har så mange ord. Systemet er gået i stå for en tid. Der er ingen tvivl om, at kræftens indtog i vores lille familie igen presser os max. 
Min reaktion i disse dage er at lukke ned. Lukke ude og være bange for at telefonen ringer. Bange for at det er moderdyret eller hendes venner, der ringer for at få info om behandlingsplaner, blive forsikret om at vi tager ansvar eller undrer sig over at min bror og jeg ikke besøger moderdyret i weekenderne. Sige sandheden når moderdyret har fortalt sin søster at der ikke kan gøres noget. 

Jeg ved, at jeg fra næste uge skal op på hesten igen. At jeg fra næste uge skal deltage aktivt i hendes kamp mod kræften. Følge hende til den første omgang kemo. Jeg vil allerhelst ikke vide noget. Ikke deltage. Ikke have hende i familien. For det gør ondt. Ikke at hun har cancer, men at hun er et endnu dårligere fungerende menneske med borderline symptomer end jeg. Så det er igen mig der skal være den voksne. Den der tager over og jeg vil ikke. Men hun er i mit hoved. Hun behøver ikke engang være der. 
Jeg ved det er mit eget ansvar at få bygget en form for grænse op. At få beskyttet mig selv, så jeg kan navigere i den kommende tids udfordringer med behandling, krise og kaos. 

Så der er ord. Jeg vil dem bare ikke. Jeg er træt af ord som borderline, mor, krise og kræft. 

Jeg er dog klog nok til at vide, at jeg skal tale - og har nu fået tid hos en psykolog. Det skal til. 

God søndag alle jer.


4 kommentarer:

 1. Savner dig, søde....det er hårdt at tage over for forældrene, og det er sgu også kommet for tidligt for dig. Ikke andet end - kram og tag en tår kakave med flødeskum, det kan nok dulme lidt. (der er svampe nu....)

  SvarSlet
 2. Kan ikke sige så meget andet end at det er en lorte sygdom..... !

  Og ja.. Se at få talt din røv i laser.. Det letter at få det ud, selvom det gør ondt.. Men det ved du jo godt...

  Mange tanker fra mig...........

  SvarSlet
 3. hej Prophecy....sender dig en tanke her i al kaos´et....

  mange venlige tanker fra

  Anita

  SvarSlet
 4. Lavendel - hæng i, jeg kommer igen.

  Marianne - ja til det hele

  Anita - Tak

  Kh Prophecy

  SvarSlet