fredag den 17. juni 2011

De tager mit kontor

Jeg har gravet et hul i haven den sidste time. Jeg skal ikke bruge noget hul, men jeg var så arrig, at det virkede som en rigtig god ide.
Efter at have gravet, hevet rødder op, fået jord i støvlerne og væltet på halen op af en gammel stub, satte jeg mig ned i den bløde våde jord, med rystende hænder og begyndte jeg at græde. Hvorfor al den hidsighed?

Fordi min chef i dag forkyndte, at han skal bruge mit kontor, til den nye sælger der starter i august. Nja men hvad mener du?
Trumfkortet er angiveligt, at manden har 37 timer, det har de andre gutter også = de 5 faste kontorer, hvor jeg har det i midten, skal besættes af dem. Chefen lagde det op som om der var muligheder "Vi kan tænke over det", - men da jeg gik ham på klingen, med hvad selv jeg syntes var udmærkede forslag, til de to nyest ankomne sælgere, viste det sig, at det ikke stod til diskussion. Beslutningen var taget, og "mulighederne", lå i om jeg helst vil have et skillevægskontor hvor printeren står, eller forrest i biksen, hvor der er 4 døre ind og ud af butikken.

Jeg føler mig i den grad degraderet. I den grad. Hvis jeg et sekund er objektiv, kan jeg se, at de 5 sælgere, er dem der tjener langt den største del af det der betaler husleje og lønninger - og det havde været ærlig snak. I det private erhvervsliv er formlen: Jo mere du tjener til firmaet, jo mere er du værd. (Og jo mere sur du bliver jo lettere får du din vilje) Og det er fandme svært at argumentere med. Jeg reagerer ikke på, at vi er nødt til at finde en løsning, der ikke indebærer at bygge en kube mere i kontorrækken, til kr. 100.000-150.000 lige nu. Jeg reagerer på at det er MIG, DAMEN, HENDE MED 30 TIMER, der skal ud i det åbne.

"Så tjen mere", siger du? Tjah, principielt et godt forslag (tjen et kontor), men da jeg er ansat som konsulent og er med til at hive kunder i butikken, rådgive og vejlede og lader mine kolleger tage "salget", er det sgu lidt svært.

Jeg skal nok æde den. Jeg har ikke noget valg. Men jeg er et hule menneske. Jeg sidder bedst med ryggen op mod muren. Jeg indretter huler, om det så kun er for en overnatning hos en veninde, så tanken om at sidde "åbent" i butikken som en anden receptionist dame, virker.....degraderende, utrygt og fucking ikke ok. Selv om jeg skal æde den. Jeg har ikke andet valg. Lige nu er det ikke engang tilfredsstillende at vide, at  jeg med mine 30 timer tjener det samme som min kollega der har 37 timer.  Det gør det måske på mandag, hvis når  jeg møder op.

Da chefen havde forsøgt at sælge mig ideen som min egen og vist mig alle muuuuhlighederne, sagde jeg " Jeg kører nu, og jeg kommer ikke igen i dag, farvel". Var det at overreagere ?. kl. var 11, men jeg mente jeg havde fortjent en meget tidlig weekend...

Ps 2. Chefen sagde "Du tager det bedre end jeg havde regnet med" (wtf?). Lortebutik.

5 kommentarer:

 1. Sikke en møgchef!

  Sig endelig ikke ja til printerrummet - sådan en fætter står og udskiller giftige dampe.
  Sejt, at du gik kl. 11. Og sejt, at du gravede et hul. Man kan altid bruge et hul. Om ikke andet, kan du indrette kontor dernede ;)

  Og hvis du nu er rigtig fattet og cool på mandag, så hiver du din chef til siden og siger noget a la: "Ved du hvad, jeg synes overhovedet ikke, det er en ok måde, du behandler mig på her. Ikke blot forringer du mine arbejdsvilkår, du prøver også at lade som om, det er en god idé.
  Det er dig, der er chefen, så jeg kan ikke rigtigt gøre noget ved det. Men du skal vide, at det gør mig rigtig, rigtig gal."

  Eller noget...

  SvarSlet
 2. Enig med Reke, du skal sgu ikke finde dig i det! Men prøv at være den voksne og seje. Chefen må da mega gerne blive flov. Om ikke andet.

  SvarSlet
 3. Jeg synes bestemt ikke, at du overreagerede! Og siden chef selv siger, at du tog det pænere end han havde forventet, så er HAN jo også godt klar over, at hans beslutning ikke er helt fin i kanten.

  So Reke også er inde på, så synes jeg også, at du skal fortælle ham, at det ikke er ok - og da slet ikke at stille det op som om, at du har noget at skulle have sagt, når virkeligheden er en anden. Det er så manipulerende!

  Lortechef! ;-)

  Knus

  SvarSlet
 4. hej Prophecy...surt...jeg ville også været blevet sur og ked af det...hvad du lige vælger at gøre og sige, synes jeg er svært at give gode råd om...et er hvad man har hamrende lyst til at gøre og så hvad man finder formålstjensligt i virkeligheden...og selvfølgelig en afvejning af de muligheder man har...
  Men jeg forstår godt at det var en ret sur dag...

  venlige tanker fra Anita

  SvarSlet