fredag den 22. april 2011

Forsøger

....at sætte aktivitetsniveuet ned i morgen. Har arbejdet i hus og have næsten nonstop siden onsdag aften. Jeg har svært ved at stoppe. Jeg nyder aktiviteterne. Nyder at være ud og bygge, grave, plante og male.

Men jeg kan ikke sætte grænsen. Jeg klør på indtil jeg er udmattet fysisk og psykisk. Jeg går i selvsving. Min krop kan ikke arbejde så hurtigt som jeg sætter projekter i gang. Min krop kan ikke følge med mine tanker, og jeg slår mig, falder, taber ting, vælter ting. Kun småskrammer og blå mærker. Intet alvorligt. Jeg går fra nydelse af solen, fingrene i den varme jord, hånden om hammeren, - til hektisk, stresset og med tanker der kører i ring. Jeg bliver irriteret når telefonen ringer, når en sms bibber ind, når nogen taler til mig. Jeg har ikke tid. Must work. Must produce.

Kender i det? At man ikke kan stoppe? At man kun ser det der mangler, ikke det man har lavet. Det æder en op. Mine tanker kører og kører. Tvangstanker virker ikke som det rigtige ord, men jeg kan ikke stoppe fx. en sang der kører i hovedet, en tanke, et tal. Min krop er stresset, den er træt, fordi jeg flytter og løfter og skubber med ting. Det eneste ro er søvn.

I morgen hedder øvelsen:
Træk vejret. Stop tankerne. Vær tilstede. Med dig selv. Ingen afledningsmanøvre. Min sværeste øvelse. Ellers ender disse fine smukke solskinsdage med at være forbi, uden at jeg har været tilstede. Måske skal jeg tage ud til vandet. Væk fra opgaverne. Måske.

7 kommentarer:

 1. Altså Prophecy - det hedder bare over-drive og jeg kan sagtens følge dig et stykke af vejen - jeg er også en knokler, der hele tiden får nye ideer og projekter - og i første omgang ser jeg også kun alt det jeg mangler - men jeg er blevet udstyret med gode værktøjer, så jeg undervejs kan nyde "mit værk" - det skal du også huske - 5 min. med en kaffekop i hånden - (for mig - oss en smøg)- kigge udover - nyde, trække vejret, mærke solens varme på kinden - og så igang igen. Og mht. tanker i ring - lær at sige: STOP - højlydt i hovedet og tag evt. en elastik på armen og giv dig selv et ordent lig rap af den - det bryder tankerne :0) Trust me, det var én af de metoder, der fik mig ud af det angsthelvede/traume/belastning/depression og det jeg ellers levede i for over 12 år siden!
  P.s. jeg er faktisk ved at lave en ny blog, hvor jeg vil forsøge at give ud af mine egne erfaringer - og fortælle om, hvordan jeg slap ud af helvedet og håber, at andre kan få noget ud af det.
  Fortsat god påske, gode tanker og medvind over hækken :0)
  Knus

  SvarSlet
 2. Prøv vandet....det er stadig koldt, men det sætter for en stund stop for roterende tanker og andet djævelskaw...knus

  SvarSlet
 3. Jeg kender det med at jeg ikke kan slappe af, før det der skal gøres er gjort. Og det er også meget anstrengende. Det går bedre når jeg så rent faktisk tager noget med noget i fx kolonihaven, som kan aktivere mig imens jeg har pause, som en bog fx, eller min computer, selv om det er en anelse forkert at tage en computer med i et kolonihavehus som ikke har el, eller fast toilet. Men jeg gjorde det en enkelt gang og det var hyggeligt at forbinde de to forskellige ting. Håber du finder roen.

  SvarSlet
 4. Du har ret, det æder én op indefra kun at kunne se det, der mangler, eller de ting på listen, som ikke er gjort endnu. Det fokus er jeg også ved at lære at flytte. Ind imellem går det ret godt. Men nogle gange er den bedste medicin at flytte sig - som du skrev med vandet. Jeg håber, det lykkes dig at få ro på krop, sind og tanker, så du kan suge vejret til dig!

  SvarSlet
 5. Lotte - overdrive er et rammende udtryk. Jeg er ikke sikker på jeg udtrykte mig rigtigt. Jeg holder små pauser, som dig, og er blevet bedre til ikke at se mangler. Min udfordring er de nye ideer/planer, der i går blev for meget. Teknikken med elastikken har jeg hørt før, men aldrig prøvet og havde glemt den, så tak for tippet.
  Spændende med din egen "tema"-blog, sig til når den dukker op ;o)

  Lavendel - kom ingen steder, fik du badet?

  Kristine - ser intet forkert i computer og kolohave ;o) Jeg ville gerne være bedre til bare at sidde. Kan ofte bedre end nu, ligenu er mit system i totalt forårs-må-kreere måde, måske en smule som økokøerne der kommer på græs efter en lang vinter. Forskellen er blot at de bliver taget ind/fodret/sat i ramme - jeg skal selv og kan svært styre det disse dage

  Anne - Da jeg læste kommentarerne blev jeg klar over, at jeg ER blevet bedre til at se der der er, og ikke det der mangler. Nu skal jeg blot tøjle den energi, der ender med at dræne mig. Den energi der har ventet hele vinteren på at komme ud.

  SvarSlet
 6. Hejsa har lige meldt mig som fast læser :) og åh jo jeg kender det kan ikke stoppe nå jeg først kommer igang.

  Go' påske søndag.

  hilsen
  Anne-Birte

  SvarSlet
 7. Hvor er det en rammende beskrivelse af os som mennesker efter en lang, træls og mørk vinter :0) Jeg har det som en hest, der har været alt for længe i stalden og når foråret endelig kommer og jeg bliver lukket ud på marken, så ved jeg ikke hvilken vej jeg skal rende, så jeg render bare så stærkt jeg kan og elsker vinden i manken !
  P.s. jeg æder ikke græsset!

  SvarSlet