tirsdag den 25. januar 2011

Barnløshed og kasse 1

Julie Lahme tager igen noget aktuelt op. Barnløshed og den nye betaling ved kasse 1. Er det ok? Er det kun de rige, der får råd til børn? Skal vi andre finde 10.-15.000 i husholdningsbudgettet og lukke røven. Eller i den mere kulørte ende, skal jeg sende L. i byen, fuld og håbe hun bliver knaldet tyk, af en der ikke fejler det store eller er grim?

Just saying....

Snuppede en folder om samme emne hos lægen forleden. Altså penge emnet.

"Nye regler om betaling for behandling med kunstig befrugtning og ændring af tilskud til fertilitetsmedicin"

In short:

- par eller enlige kvinder skal betale for behandlingsforsøg med kunstig befrugtning.
Et forsøg med insemination vil koste kr. 1.185. Beløbet reguleres årligt.
Et behandlingsforsøg med IVF (reagensglasforsøg) med friske æg (ja, tak) vil koste kr. 5.040.
Er der mulighed for at anvende optøede æg (!), vil dette koste kr. 3.024. Hertil kommer eventuelle udgifter til køb af donorsæd.

Forundersøgelser, udredning og diagnostik er stadig gratis.

Tilskud til lægemidler til fertilitetsbehandling
Brugerne (!), skal selv betale de første kr. 15.000 til fertilitetsbehandling.

En sterilisation vil koste hhv. 8.457 for mænd og kr. 12.984 (Hold nu op det er fandme unfair - jeg er ligeglad med at indgrebet er større hos kvinder end hos mænd og er træt af den pikke forskel der er og start mig slet ikke på bind, tamponer og p-piller - fjern så den moms).Der er flere detaljer i folderen, du kan finde hos Indenrigs- og sundhedsministeriet.

For mig er det korte af det lange det, at vi er to kvinder der elsker hinanden. Vi vil gerne have børn. Jeg sender ikke L. i byen, fuld for at blive knaldet gratis tyk af tilfældig mandsperson. Vi skal nok finde penge i husholdningsbudgettet eller hos de kommende bedsteforældre til den tid.
MEN
Vi er begge samfundsborgere. Aktive, betaler skat, fejer vores fortorve for sne, hilser på naboen, arbejder med mennesker og JA vi skal have hjælp og NEJ jeg syns det er pikke unfair, at vi skal betale.

Hvad syns du?

9 kommentarer:

 1. Hvem skal betale psykologen, når opsparingen slipper op uden endnu at have resulteret i en graviditet? I forvejen er fertilitetsbehandling en meget stressende proces - at tilføje et økonomisk aspekt, gør det ikke lettere (og stress siges jo at påvirke fertiliteten negativt).
  Og hvis så blot det kunne klares for 15.000 - personligt har jeg sæd i banken for små 20.000(!!)

  Og ps(!) så er jeg jo en af de heldige, som nåede at få et barn, mens staten stadig investerede i fremtiden.

  SvarSlet
 2. Det er PIKKE UNFAIR!!
  Og nu hvor DK skal være så fri, frisk og med på beatet, så er det lidt som om, der er nogle der har rigtig ondt i røven! For du og L har ligeså meget ret til børn, som resten af os har! Øv! Jeg synes det er så lortet, for det at ville være forældre, bør ikke gøres op i penge, men ansvar og kærlighed..

  Knus

  SvarSlet
 3. Overvejer om jeg skulle sende en pose sæd med posten, det koster kun portoen! ;-)

  SvarSlet
 4. Jeg synes det er forrykt. Simpelthen.

  Og de 2 foretrukne argumenter:

  - Barnløshed er ikke en sygdom,

  - Folk har selv valgt deres seksualitet....

  De holder bare ikke! For langt de fleste er barnløsheden jo netop forbundet med helbreddet - på den ene eller den anden måde.

  Og at folk selv skulle vælge deres seksualitet, er simpelthen SÅ himmelråbende åndsvagt.

  Knus

  PS: Når man har fået taget æg ud, kan man få frosset eventuelle overskydende ned, som så kan bruges senere.
  Deraf sætningen om de "friske" æg.....;-)

  SvarSlet
 5. Uuuuuha ...det er grim læsning. Er bare så enig med de øvrige skribenter. dog kan jeg ikke tilbyde hverken det ene eller det andet - jo moralsk opbakning !!!

  SvarSlet
 6. Heiiiii P

  Elsker detaljen med pikke unfair vedr. sterilisering! Pikkefar er billigst!

  Nååå, nu til det der pisser folk af. Jeg vil starte med at gøre mig selv pivhamrende upopulær, da jeg hermed meddeler, at jeg syntes det er OKAY at der er egenbetaling på fertilitetsområdet. Nuvel nuvel, da jeg hørte det i tidernes morgen var også jeg forfærdet!
  Min hustru venter sig as we speak. Vi gik ind under statens betaling, men de er såååå ucharmerende på de offentlige sygehuse. Og de er ufleksible, så vi endte ud af 5 forsøg de 2 af gangene på privatklinik. De var sgu søde, og vi var heldige med det 5 forsøg. Det kostede med inseminering, folikelreduction(1500 i sig selv) og andet godt 5000 kr. Vores held? Der var sgu to i maven, så hver unge kostede kun 2500 kr. Ved godt at udgifterne først starter når de er kommet ud, men alligevel:D

  Og så skal I huske på, at det er også heteroseksuelle par der skal betale. Det er ikke kun enlige eller lesbiske par. Hvad angår udgifterne til medicin, så skulle vi selv betale sådan en æggeløsningssprøjte og hvad der ellers skulle til. Så dette var ikke gratis før. Og den sidste detalje er, at staten kun dækkede det første barn. Så skulle man ønske flere, så skulle man selv betale næste gang.
  Jeg ved dog godt, at nogle par kan være så uheldige, at det bliver en stor udgift for et barn i sidste ende. Måske lyder jeg kold, når jeg nu skriver, at hvis vi vil have ny bil til et par hundredetusind, ja så køber vi den da.
  Men det er en meget interessant diskussion på hvilke områder er det okay at spare i det danske samfund?? Jeg glæder mig over, at det ikke er på bl.a. kræftområdet de indfører egenbetaling!!

  Kom frisk med jeres meninger;D

  Bedste Hilsner

  Fru. T

  SvarSlet
 7. Hej Fru T. og velkommen til!
  Jeg ved at indlægget blev drejet over på homoseksuelle, men min pointe var egentligt, betaling generelt, så fint du gør opmærksom på det.
  Vi havde diskussionen herhjemme i aftes igen. Jeg er taknemmelig (!) for at det gælder alle. Alle over én kam. Hvad jeg ikke er taknemmelig for, der tidligere er blevet agiteret for at kvinder skulle tage deres uddannelse først, få noget erhvervserfaring og SÅ få børn = de fleste er 30+ før de går i gang med projekt børn. Nu agiteres der så for at det er for sent, ift. at man logisk nok er bedre stillet biologisk i start tyverne. At os der har ventet, så nu selv skal tumle med de problematikker der følger, syns jeg er dobbeltmoralsk.
  Du har ret ift. en bil - den køber vi da bare. Oftest. Men det gør naboen i 20'erne jo også, selv om de kan producere au naturel?

  Men det er en nuanceret snak, med mange meninger, så tak for dit indspark!

  SvarSlet
 8. Det er nedslående - for alle der ikke kan få børn. Især de mange "I-kan-da-bare-spare-op"-kommentarer. Ja, tak! Rigshospitalets statistik siger 13 % sandsynlighed ved insemination med donorsæd. Regn på det!

  Faktisk er jeg slet ikke imod brugerbetaling. Men danskernes super-egoisme er virkelig kommet til overfladen i denne sag: det er ok, så længe det ikke rammer mig; "I ka' jo bare...".

  Fru T.: Jeg ærgrer mig over, at det ikke er fedmeoperationer og rygerlunger, der kom under sparekniven sammen med fertilitetsbehandlingen. Kom frisk med meninger om det! Ja, hvorfor skal inaktive, overvægtige danskere ikke betale mere hos lægen end andre? Det ville da også være en slags prioritering - på pengepungen.

  Ja, vi kan de også prøve at regne på, hvad det egentlig koster i ekstra SU, boligsikring og "jeg-er-enlig-mor"-tillæg, at lade Danmark vokse i befolkningsstørrelse på baggrund af fertile 20-årige.

  SvarSlet
 9. Kære Hanne:)

  Jeg har da vist gjort dig helt sur...Vidste du, at procenten for at blive gravid via et samleje er den samme som ved inseminering?

  Og så syntes jeg det er lidt udenfor sammenligning med fedmeoperationer og rygerlunger vs. fertilitetsbehandling! Den ene gruppe er sygdom der ka ende i døden...Det kan man vel ikke rigtig sige at fertilitetsbehandling er?! Eller jo? Eller?
  Jeg er dog enig med dig i at fedmeoperations patienter kunne smide en skilling i kassen:D

  Kære Prophecy;)

  Vi har samme synspunkt på det med de 20-årige!!!

  Fru T

  SvarSlet