torsdag den 23. december 2010

Skiftedag

Jeg syns vejret er fantastisk i disse dage. Skiftet mellem plus grader og minus grader, lys og mørke, stilhed og storm, fast og glat. Alle taler om det, alle er i samme båd og alle har en mening.
Hvad jeg ikke kan lide er mig selv. Jeg skifter. Mellem ok og slet ikke ok. Mellem glad og ked. Mellem rasende og grædende. Mellem apatisk og manisk. Mellem en der har svært ved at trække vejret, til en der ...har svært ved at trække vejret. 
Det eneste der ikke skifter, ikke står stille, er tankerne. Tankerne om hvem fanden jeg er, hvem fanden jeg bliver, hvem fanden der bliver. Tanker om venner, familie, bolig, job, kæresten. Tanker om hvorfor det er som det er, hvad der skete da jeg var yngre, hvordan jeg tænkte som barn, teenager og nu. Det har ikke skiftet. Så det gør det nok heller ikke i fremtiden. Kan jeg leve med det? Og hvordan? 

Modsat vejret taler ingen om det. Ingen er i samme båd, men jeg er sikker på at alle har en mening, og derfor siger jeg ingenting. Et er at være alene med mit sind, min måde at være på som uanset hvad vi kalder det, er mig. Noget andet er, at lade andre skyde med skarpt. Lade andre have en mening. Springe ud. Jeg har sgu sprunget det ud jeg troede jeg skulle. Troede jeg. 

Vejret skifter. Jeg skifter, og kan ikke skiftes ud af mig. Men alle andre kan. Skifte mig ud, så jeg forbliver tavs lidt endnu.

3 kommentarer:

 1. Vi er altid alene med os selv i sidste ende, det ved jeg godt, men jeg vil bare sige at jeg genkender. Jeg kender smerten. Og jeg kender også til at tie når det gør for ondt.

  Hav en rigtig glædelig jul :-). (Hvor er her fint med hjerteguirlanden øverst).

  SvarSlet
 2. Hvor er det nogle fede billeder...

  Det er okay at tale om sin smerte.. Det er bare ikke alle der kan tåle at høre om den !

  Kan godt forstå hvis du er ude i torvene lige nu, når man tænker på den omvæltning der sker i dit liv om en månedes tid !

  Det er okay at sørge... Osse på forskud... Når nu man ved at man kommer til at savne, helt vildt !

  Men er kærligheden der... Så klare den også savnet !

  Mange tanker og ønsker om en dejlig jul
  Marianne

  SvarSlet
 3. Kære Prophecy, jeg vil ønske dig en rigtig glædelig jul! Desværre ved jeg ikke, hvad det er for en smerte, du skriver om. Men vi har alle dybe ar i vores sjæl, og min erfaring er, at smerten bliver til at bære med tiden. Ikke at tiden læger alle sår - men at tiden gør, at man sætter andre ting i fokus. Tanker til dig!

  SvarSlet