mandag den 6. december 2010

6. hjerte

Det 6. hjerte er hjerteblodets hjerte. Jeg var i 10 år bloddonor, og tilfredstillelsen var stor, hver gang jeg lagde arm til det (og de har damn fine juice og små chokolader der).

Jeg kan desværre ikke længere donere, da jeg tager medicin, men måske kan du? Tjek ind på donorsiden, og overvej om det er noget, du ganske gratis kan give til andre.
Måske er du allerede donor? Hvor længe og hvor går du hen for at blive tappet? Har de chokolade ;o)?

8 kommentarer:

 1. Ugen efter jeg var blevet 18 løb jeg ned på Skejby sygehus fordi jeg ville være bloddonor. Sygeplejersken kiggede på min arm, mumlede et eller andet, stak mig 3 gange i den ene, mumlede igen, tog den anden og stak 3 gange i den og sagde: "Du er simpelthen for svær at stikke i, du kan ikke blive bloddonor." Og så blev jeg sendt hjem igen. Og siden da er jeg blevet stukket i utallige gange. Og det er det samme hver gang. Alle læger giver op og stikker mig i hånden i stedet. Men jeg ville nu stadig ønske jeg kunne blive det.

  SvarSlet
 2. Jeg er bloddonor.. Har været det i cirka 8 år og er blevet tappet - bum bum - 5 gange - MAX!

  Og hvorfor? Tjah, min blodtype er sjælden, og på Skejby sygehus var jeg tilknyttet akut beredskabet som i: *ring ring* "hej alice, kan du komme i eftermiddag? Nå ikke - du skal komme i morgen tidlig"

  Og så i kombination med en kinatur og en vietnamtur samt at mit blod er sjælden og derfor sjældent anvendes, ja så blev det til 4 gange de første 6 år.

  Nu er vi så bosat i Fredericia og tilknyttet den lokale blodbank.. Og hverken frede eller kolding har akut beredskab, så på de sidste 2 år er jeg blevet tappet en eneste gang, da de her tapper til lager - og så er sjældent blod ikke så interessant :)

  SvarSlet
 3. Hehe, Alice, - så er det noget andet at være a rhesus positiv, der er man som jaget vildt. Jeg har været bloddoner i lidt over et år, tror jeg, og er blevet tappet 5 gange. Så noget godt er der da ved at have det mest almindelige blod overhovedet løbende i årerne.

  SvarSlet
 4. Nej, mig kan de heller ikke bruge...ærgerligt.

  SvarSlet
 5. Mmmm... Jeg er AB positiv :)

  Og det gør mig ikke noget det er sjældent - bliver altid halvdårlig, men vil jo gerne ... Og juice og chokolade er ikke til at kimse af

  SvarSlet
 6. Næ, juice og chokolade, kl. 08.30 om morgenen, good times ;o)

  SvarSlet
 7. Og taffelchips hvis man bliver tappet på OUH. Jeg har haft et dejligt studiejob der, selvom jeg måtte lide den tort at dratte om de to gange jeg selv blev tappet...

  SvarSlet
 8. Jeg var bloddonor fra jeg var 18, men måtte også stoppe pga. medicin.

  Jeg var dog heller ikke så produktiv - havde ofte for lav blodprocent og blev sendt hjem.

  Jeg nåede at blive tappet ni gange. Tiende gang, jeg kom, fik jeg en tiendegansnål, men da jeg så skulle tappes var blodprocenten helt i bund.

  Så ja - jeg indrømmer det - jeg har fusket mig til hæder :O)

  SvarSlet