søndag den 7. november 2010

38 årig pensionist?

Er jeg mentalt ældre end de 38 jeg kan tælle sammen?

Er det normalt at besøge lokale pensionistbazarer, kigge på deres uheldige produkter. Spise halvkolde købe æbleskiver, drikke meget meget sort kaffe og spille amerikansk lotteri, med lodder til 2 kr.? For at gå hjem med den grimmeste alpeviol som gevinst.


Tanken strejfede mig, da L. og jeg besøgte netop sådan et arrangement i går. Vi nød begge at se de gamle smile over at vi var der, hyggesluderede med et par af dem (mest L.), forsøgte at sludre med vores bordherre over æbleskiver, men opgav, da han ganske enkelt ikke kunne høre hvad vi sagde og var mere optaget af at følge lotteriet, på trods af at hans lodder var udløbet..

Er vi gamle før tid? Er jeg gået i stå, her i provinsen, når jeg syns bazarer, loppemarkeder, genbrugsbutikker og film i biografen før kl. 19.00 er federe, end byture, koncerter og andet kultur?

Ganske vist. For nogle år siden, ville jeg have forsøgt at ændre det. At være "tidsvarende", og kaste mig ud i de aldersvarende aktiviteter. Men det gider jeg ikke længere.
Jeg begynder at acceptere, at en 'tur til byen op og ned af gågaden', er lig med en eftermiddagslur, fordi alle indtrykkene fylder mig helt op. Lydene, menneskene, samtalerne og de visuelle oplevelser.

Jeg nyder de stille ting. Nørkleriet med stof, træ og DIY. En gåtur til den lokale genbrugs, eller når det skal være vildt, genbrugsbutikkerne i Bogense, Middelfart eller Odense. Besøget af en god ven til kaffe, tussen rundt i haven uanset årstid, byggeriets faser, samtalen med bibliotekaren, postbuddet og naboen der lufter sin hund. Min hjerne har små fine rum, til den slags oplevelser, hvor lyden, synet, og lugten lagres.

Men af og til kan jeg godt undre mig.

12 kommentarer:

 1. Hm,hm - lader til , du har hygget dig - ville gerne have været med. Da vinduet røg ud i går, fandt vi banko-spille-plader - til spil i Roerslev Forsamlingshus...det er vist også et par dage siden...de havde brugt dem som kiler under vinduet....ja, man ta'r hvad man har

  SvarSlet
 2. Du er da lige præcis der hvor du skal være. Husk lige at du selv lever det liv du ønsker. Hvis du ikke er tilfreds, er det jo bare om at tage et valg og ændre det! :)

  SvarSlet
 3. "Små fine rum", måske er det det? At der bliver rum til mere jo ældre vi bliver og efterhånden som vi ikke har så travlt med at pleje vores image?

  SvarSlet
 4. Ho ho. Klukkede noget over dit indlæg, indtil jeg fandt ud af, at sådan har jeg det også... men jeg er trods alt 3 år ældre end dig :)

  SvarSlet
 5. Det lyder brandhyggeligt, men hvor er alpeviolen?

  SvarSlet
 6. Er snublet ind på din blog via Madames, og jeg vil bare fortælle at jeg så sandelig har i sinde at blive ved med at stikke snuden indenfor. Her er varme, ægthed, gode billeder og humor. *thumbs up*

  God søndag til dig

  SvarSlet
 7. Hihihihi... Du er ikke alene....

  Jeg er ret sikker på at jeg var mindst 25 da jeg blev født... for de der ca 38 år + et par dage siden.....

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 8. Hvor er jeg glad for at du skriver det du skriver. Og du er da i hvert fald ikke alene...okay, nu kender jeg ikke lige nogen pensionistklub her om hjørnet, men selv i den her pulserende by, hvor man bliver helt bims, bare man prøver at tænke på alt det vilde og sjove osv. man kunne tage sig til. Gider det ikk! Gider bare at være borgerlig kedelig her i hulen med mine kære og jeg føler bestemt ikke at jeg går glip af noget. Jeg nyder det bare. (men gad alstså godt lige en omgang amerikansk lotteri :-)

  SvarSlet
 9. Ha, du nærmer dig de 40 med hastige skridt!

  Kan sagtens nikke genkendende til dine betragtninger. Men godt er det jo at vi forandres og ser og mærker nye ting i livet.

  Synes det lyder lykkeligt!

  Kh Karina

  SvarSlet
 10. Tak for det indlæg! Jeg synes, det er godt at høre, der er andre end mig, der ændrer smag/indtrykskapacitet/bli'r mere sensitiv for de store små ting!

  SvarSlet
 11. Havde ikke regnet med så meget respons, og overvejede ikke at skrive indlægget (for hvor dum vil man se ud på sin blog), men jeg er glad for at jeg gjorde.

  SvarSlet
 12. Dejlige tanker du gør dig, Prophecy - og jeg tror, vi er mange, der har det som dig :-)

  SvarSlet