lørdag den 25. september 2010

A Hvad?

Jeg syns det er  uartigt!!

Som nogen af jer måske husker, havde jeg seriøse PC (HP) problemer . Det kulminerede for nogle uger siden, hvor firmaet, hvor den var købt, vurderede den ikke kunne repareres og jeg ville få hele købssummen retur. På trods af, at PC var 1 1/2 år gammel.
Jeg takkede og forhørte mig, om de emner der lå lagret blev slettet (det var skærmen der i denne omgang var 'gået, så harddisken var umiddelbart intakt).

Det kunne de ikke svare på, da PC'en  nu var HP's ejendom. Jeg kunne vælge at får PC'en retur, men ville så ikke få de knap kr. 9.000 retur. Så valget var mellem, den kaputte PC MED mine dokumenter eller kr. 9.000 til en ny PC. Det havde været mit eget ansvar at kopiere inden indsendelse.

Ikke et svært valg. Jeg er typen, der lever i nu, så selv om gamle billeder og breve, er dejlige at have, så var de vigtigst i skrive/sende øjeblikket. Billeder ville jeg gerne have haft, men man kan ikke få alt. Der lå muligvis også noget jobmæssigt, men siden jeg ikke har savnet det, mens den var sendt ind til rep. - tænkte jeg - det går nok.

Så vidt så godt. Nu uger senere, i et andet liv med ny Mac, og alt glemt om HP, får jeg pludselig 2 opringninger på min privat telefon. Fredag eftermiddag.  L. ringes også op og får  en telefonbesked. En der siger han har min HP-Pc og noget med en kode.

WHAT!!?

Jeg ringer gutten op og får historien:

Han har købt en brugt HP Pc hos SHG i Århus. Endelig er den kommet og den er IKKE formateret!! Han har logget på den kodeløse gæstekonto, og kan se alle mine dokumenter, men uden kode til admin. kontoen (min), kan han ikke 1) Slette mit 2) oprette sin egen adm. konto. Vores navne har han fundet på Pc'en og så krakket os.

Kender i følelsen, at at have personlige ting liggende til skue hos en vildtfremmed? Sådan fik jeg det ganske lynhurtigt. Forsøgte at tanke multitaske mens jeg talte med ham "Hvad har jeg præcis liggende på den Pc?, Is this for real?, er det lovligt? For helved Jytt!, Hvem er gutten? Er det PC kriminelle? " Jeg fortalte gutten, at nix,  ingen kode fra mig - men at jeg ville anbefale ham at kontakte SHG, for det ville jeg 130.0000%. At det var synd for ham, men jeg ikke ville udlevere min kode.

Efter samtale gik tankerne amok igen. Heldigvis har jeg en bror, der ved lidt om computere. Faktisk lever han af det, så jeg ringede for råd.
Brormand sagde det samme som L. Han er jo allerede inde på Pc'en, så hvor meget mere skade kan han gøre? Og så rådede han mig til at krakke/google gutten, for at se om de oplysninger han havde givet var korrekte, og dermed beslutte om han var i god tro. - og give ham koden.

Suk, med hjertet i halsen blev der goglet og krakket. Gutten var YVERKONSULENT. Ja, det stod der sgu! Var færdig af grin og ringede ham op. Hans telefon var registreret i farens navn (= Yverkonsulent), han selv var på efterskole og ville bare gerne bruge den nye computer......Jeg gav ham koden og bad til at min tillid var velanbragt. Gutten var lykkelig og lovede, at slette alle mine ting og når han var på weekend fra efterskolen, få en formateret. I hope he does.

Det er ikke efterskole gutten jeg er oprevet over. Han har købt en brugt Pc og vil bare gerne på facebook. Men firmaet - Må man det? Min bror havde hørt om lignende tilfælde, dog første gang fra dette firma. Min tanke er, så fik de den jo til at virke? Fint nok. Jeg er kompenseret, men skal de ikke OPLYSE, at de sælger den videre? Er det ikke et minimum og god skik at man formatere (= nulstiller harddisken), inden man sælger et brugt produkt videre?

Jeg er målløs.

8 kommentarer:

 1. Hej :-)

  Hvis jeg var dig, ville jeg skynde mig at kontakte fyren igen, så han intet sletter!

  Og så sammen henvende jer til stedet hvor den er solgt, så de kan:

  1: Give dig en backup af din harddisk.

  2: Få formateret pc´en inden de udleverer den igen.

  Det er ganske rigtigt, at der har været en lignende sag, hvor det var Fona der solgte pc´en. De meldt til datatilsynet:

  http://fpn.dk/rettigheder/kobelov_klagesager/article1733674.ece

  Jeg synes bestemt ikke, at butikken der har solgt din pc, skal have lov at dø i synden. Det er simpelthen sjusket, uetisk og SÅ forargeligt!

  K.H June

  SvarSlet
 2. Og her fik jeg så øjne så store som the kopper !!!

  Det er jo en ren gyser !!!!!!

  SvarSlet
 3. Sådan nogle svinebæster!!!!!!!!!!!!!hilsen fra køkket - nu med tapet...(delvis)

  SvarSlet
 4. Langt ude! Og pisse herre hammer uhyggeligt. Jeg er enig med June. Nogen(!) skal holdes ansvarlig. Det er simpelthen bare overhovedet ikke i orden.

  SvarSlet
 5. Nøj, jeg var blevet gal! Håber, du kan nå at følge Junes råd og melde dem. Der kunne jo potentielt ligge fortrolige oplysninger på computeren...

  SvarSlet
 6. Vi er ganske enige (tak for rådende June). Mht. hvad der ligger på harddisken, så vil yverkonsulentens søn få den formateret, når han skal hjem næste weekend (Yes, i trust).
  Men ingen tvivl om, at jeg vil gå videre med sagen. Det er dårlig stil og skal ikke siddes overhørig.

  SvarSlet
 7. Hvadenten det er tilsigtet eller ej, så er det vel en form for videresalg af personfølsomme oplysninger...?!

  SvarSlet
 8. Yverkonsulent !! Ha ha ha. Og når der så er grinet færdig, så skal alvorsskeen altså frem. Jeg er totalt målløs. Hvad tænker det firma dog på ?

  Skriv en anmeldelse på trustpilot.

  SvarSlet