søndag den 30. maj 2010

Je ne regrette rienI 12 år, boede jeg i Odense - 12 år Niller.
Først nu, efter 3 mdr. i mindre (bitte) provinsby, går det op for mig, at der er flere faktorer jeg ikke har taget højde for, ved fraflytningen, ej heller værdsatte mere, mens jeg boede der. I 3 mdr. har jeg stort set ikke været tilbage i Odense, andet end for at arbejde. Jeg har ikke mødtes med nogen af venner der, været i biografen, eller gået ned at Kongensgade for at shoppe. Jeg har haft og har stort vedhov for at bygge rede, her i min lille bitte forstad til Odense.
I torsdags skulle jeg så mødes med veninde, til vores 12 års tradition, Latte på Cafe Biografen. Det er altid der vi går hen, altid. Gennem 12 år, hver uge, hver anden uge eller 1 gang om måneden.
Jeg parkerede, for nu kan jeg ikke cykle ned i byen længere, lidt væk fra Brandts, for at få strukket benene lidt. Pludselig så jeg ting, jeg ikke har lagt mærke til, mens jeg boede her. Bygningerne. Pulsen. Nye butikker. Byen tog sig ud fra sin bedste side, i solskin. Og Cafe Biografen lignede sig selv. Latten smagte som den plejer. Veninden var sit kloge, smukke jeg. Men noget var anderledes. Jeg bor her ikke længere. Jeg kan ikke længere cykle ned på Brandts. Eller drikke mig stang barcadi og gå hjem i min egen seng, fra byen.Nu bor jeg her. I hvidt hus med have, der ændrer sig hele tiden. Det regner, og det gør ingenting, for jeg har kaffe, min kat sover på sit skab og der er ild i brændeovnen. Jeg fortryder intet.

5 kommentarer:

 1. Åh hvor jeg forstår dig :) Jeg misunder dig også muligheden for det med haven en lille bitte smule.. ;)

  Jeg har boet 11 år på Frederiksberg, lige midt i smørhullet og med kort vej til alt der kunne friste. Jeg savner det faktisk, måske mest fordi Vanløse er noget mere RØVkedeligt end det smukke og stemningsfyldte Frb. Ku jeg selv vælge ville jeg nok allerhelst bo som du, i et bette hus med have omkring, til byen kan man jo altid køre, men den anden vej rundt er jo umuligt hvis ikke man har huset selv.

  Mange knus og god søndag
  Henriette

  SvarSlet
 2. Hmmm det der med at føle sig hjemme eller ej, er en lidt underlig str.. ikk...

  2860 er mit barndomsted... Og der hvor jeg lægger mange arbejdstimer... Men 2730 var der jeg havde det sjovt, og der jeg nu kalder hjemme og føler jeg høre til...

  Men... ugens hverdage, hvor jeg køre til 2860 er nu som at komme hjem...

  Underligt...

  Hyggehygge
  Marianne og dejlig søndag til dig

  SvarSlet
 3. Hej Prophecy!
  Dejligt, at du nu har det bedste af 2 verdner. Bor skønt "lidt ude på landet" og så med bil til at kunne besøge "gode gamle Odense" og nyde cafe latte i solskin!
  Ha en skøn mandag !
  Knus og kram

  SvarSlet
 4. Er født i O'ense - har været omkring...boet der lige midt i centrum i 14 år mens børnene gik i skole, så øbo - nu nordfynbo - jeg har elsket alle tilværelserne - there's a time for everything - godt, du elsker det, du har. knus---ps hvad med en tur til flyvske sand sammen med andre bloggere på lørdag????

  SvarSlet
 5. Jeg er enig med Lavendel - there's a time for everything. Jeg er ikke i tvivl om, at tiden til hus med have er kommet nu. Måske den kunne være kommet et par år tidligere, men med sikkerhed ikke et par år senere. Jeg savner heller ikke Odense.

  SvarSlet