torsdag den 3. november 2011

Kærligheden er størst af altI anledning af at vi alle kan bruge mere kærlighed, romantik, - og underholdning.

Jeg er nysgerrig, så tillad mig at spørge dig om dette, hvis du vel og mærke er gift eller forlovet:

1) Er du gift eller forlovet? Måske flere gange?
2) Blev der friet, indgik i en aftale eller hvordan foregik det?
3) Hvor længe gik der fra i blev enige/blev forlovet/nogen spurgte, til i blev gift?
4) Blev i gift i kirke, på rådhus eller begge dele. Måske var i udenfor? Under vandet?
5) Havde (har) i forlovelsesringe? Fik i vielsesringe eller brugte i de samme?
6) Går du/i med ring og på hvilken hånd? Gør din partner? Er de ens?
7) Holdt i fest? Hvordan foregik det? Havde du en fest?
8) Ville du gøre det igen ;o)?
9) Er i stadigvæk sammen?

Hjælp mig med at genopfriske jeres store dage, jeres minder og jeg håb. Og til dem der har valgt sig selv, fortæl mig hvordan du ville gøre det hvis du kunne bestemme (ikke alt det kompromis pjat).  Eller hvorfor du ikke vil/gør det.

Som i måske har gættet, er jeg hverken eller - gift eller forlovet. Deraf bl.a. min nysgerrighed. Hvordan er det i Danmark? Er det som i en amerikansk film (WILL YOU MARRY ME - mtf stor diamantring)? Som i Matator (Næ, nej - øh, jo tak), eller som i Paradise Beach (Ska vi knalde?) Har alder en betydning for tradition? Køn? Landsdel?

9 kommentarer:

 1. 1. Jeg er forlovet for første og forhåbentlig eneste gang.

  2. Vi havde snakket om bryllup og det der med at købe ringe, men et egentlig frieri var der ikke opstået. (Jeg havde afværget et enkelt fuldt forsøg til en sommerfest. Jeg vil ikke fris til på alkohol :D) Indtil en sen nat hvor vi lå i ske og slappede af, hvor han kryber tættere på og blidt hvisker mig i øret: "Vil du gifte dig med mig?" Jeg svarede lige så blidt: "Ja."

  3. Vi fjumser stadigvæk med datoen, og økonomien. Ikke at det skal være et brag af en fest, men vi vil dog gerne kunne wine and dine vore kære :)

  4. Vi hælder mere og mere mod rådhuset :)

  5. Vi har forlovelsesringe, og til brylluppet er der dømt genbrug :D

  6. Pt. går vi ikke med dem. Pølsefingre er noget djævlen har skabt!

  7. Til brylluppet bliver der fest for en ca. 40 mand. Det bliver så skjønt!

  8. Det vil jo vise sig :D

  9. Going strong since June 2008. Han er min, og jeg er hans. Simple and true.

  SvarSlet
 2. Årh hvor fint Vicky. Tillykke til jer :o)og fest ja, lidt fest skal der sgku være! Kh Prophecy

  SvarSlet
 3. 1. Har været både forlovet 2 gange, gift en gang og er nu i registeret partnerskab.
  2. Første gang, bare en aftale, pga graviditet.. 2 gang friet…
  3. Her 2 gang gik der lidt mindre end et år, fra vi begyndte at være et par.
  4. Vi var på rådhuset, kun os to, med vidner fra vielses kontoret. Meget intenst <3
  5. Ja, både forlovelses og vielses ringe .
  6. Og vi går med dem begge og ja de er ens..
  7. Nej, vi kørte ud og spiste en hyggelig frokost og så bagefter kørte vi til fam og fortalte nyheden som blev modtaget MEGET forskelligt…
  8. Jeg gifter mig gerne med Fruen min, igen og igen…
  9. Ja, og håber at vores kærlighed til hinanden vil holde os sammen, resten af den tid vi er her

  SvarSlet
 4. Kære Marianne, fin historie og man mærker din kærlighed til Fru Fruen. Tak og gode tanker til jer begge :o)

  SvarSlet
 5. 1) Jeg er gift - og har ikke været det før.
  2) Jeg havde kommet med hentydninger til ham et stykke tid. En helt almindelig mandag (tror jeg, det var), friede han med en meget stor og grim ring, han havde fundet i en genbrugsforretning. Bevidst for at drille mig, fordi jeg er ret kontrolfikseret. Senere tog vi sammen ud og købte ringe.
  3) Der gik ca. et halvt år - vi blev forlovet i oktober og gift i april.
  4) Vi blev gift i den kirke, hvor vi begge to synger i kirkekor.
  5) Vi købte som sagt et par forlovelsesringe sammen og brugte samme ringe til vielsen. Begge datoer er indgraveret.
  6) Ja, vi har ringen på højre hånd. Da vi var forlovet, sad den på venstre. Det er samme enkle "model", men min er i hvidguld med en brilliant, og min mands er i rødguld uden brilliant.
  7) Efter vielsen holdt vi en "åbent hus"-reception med bryllupskage og kaffe, hvor der kom ca. 70. Om aftenen holdt vi middag for den nærmeste familie, dvs. ca. 20. Det var hyggeligt.
  8) Jeg har rigtig gode minder fra dagen, men det stresser mig at skulle være "på" på den måde med alle de forventninger der er til sådan en dag. Så ud fra det er jeg glad for, at det er overstået ;) Desuden ville vi nok have valgt en anden præst, hvis vi havde kendt lidt mere til hans holdninger.
  Men det med receptionen var en virkelig god idé, fordi vi på den måde kunne give lidt igen til alle de dejlige mennesker, der var kommet til globryllup - samt til koret, der sang så smukt for os.
  9) Jeps! :)

  Er der amoriner i luften i banehuset, eller hvad? :D

  SvarSlet
 6. Hej :-)

  Jeg vil også være med. Skønt at få minderne hevet lidt frem.

  1: Jeg er gift.

  2: Han røg på knæ midt i en restaurant, da vi var ude at fejre vores 3 års dag.

  3: Jeg er typen, der ikke ejer et gran tålmodighed, så der gik 5 mdr.

  4: Vi blev gift i den kirke, hvor min Mor blev bisat fra, og vores søn døbt. Så det blev sådan lidt i omvendt rækkefølge. Og jeg savnede virkelig min Mor til både dåb og bryllup.

  5: Jeg havde en forlovelsesring, men ikke min mand. Vi havde simpelthen ikke råd på det tidspunkt. Men han tog fusen på mig, med min ring. Jeg havde arvet en diamantring efter min mor, der havde arvet den af sin mor. Men diamanten var røget ud, og derfor brugte jeg den ikke. Så han havde fået sat en lille fin diamant i, og gav mig den, da han friede. Ikke et øje tørt! ;-)

  Min mand fik så en vielsesring, mens jeg blev ved at bruge mit arvestykke.

  6: Jeps, på højre hånd.

  Pga. vores elendige økonomi på det tidspunkt, holdt vi fest på "budget", og trak på alle de kontakter vi nu havde.
  Vi ville hellere have alle dem med, som betød noget for os, end at invitere få til en dyr couvertpris.

  Og så holdt vi festen på lidt utraditionel vis. Vi fik fondue til hovedret, og jeg var meget spændt på, hvordan dét ville blive modtaget. Det blev en kæmpesucces, og lignede en million fordi de to vi havde i køkkenet, bare kunne det dér. Afslappet og varm stemning. Det foregik i et forsamlingshus, men et gammelt smukt et, så omgivelserne var også iorden.

  Vi holdt bryllup for ca. 40 gæster til en sum af 10.000,- Og der manglede INTET. Min brudekjole havde min Far så betalt, men alt andet er inkluderet i de 10 stærke. Mad, vin, øl, sodavand, baileys, cognac, slik, mobilt disko dasko, tøj til gommen og vores knægt, køkkenhjælp....U name it. Jeg er RET god til at prutte om prisen, og til at arrangerer osv ;-) Det var på ingen måde et tacky eller "billigt" bryllup.

  Og jeg havde et brag af en fest! ;-) Det var godt ud på morgentimerne, inden de sidste gæster gik, og vi kunne tage på hotel.

  Jeg husker aftenen som meget hjertevarm, med glade gæster, glade ægtefolk, planlagte taler samt et par spontane, fordi rammerne ikke var så "stringente". Sjove sange og indslag, en skøn brudevals og LOOOOOVE ;-)


  8: JA FOR FANDEN! Med samme mand, altså.

  9: Jep, vi er stadig sammen, nu på 11. år :-)

  Og så spørger jeg som Reke: Er der noget under opsejling? <3

  SvarSlet
 7. Øhm....hov. Det er så blevet på 12. år for 4 dage siden. Godt gemalen også har glemt dagen ;-)

  SvarSlet
 8. 1. Ja, jeg er gift. Har været det i møgmange år. Med den samme.
  2. Vi diskuterede - nærmest skændtes. Kunne også være endt med at vi var gået hvert til sit, faktisk.
  3. Vi besluttede det i maj, og blev gift sidst i juni. Og det er 20 år siden, så selvom det var impulsivt var det vidst den rigtige løsning vi valgte, på min rastløshed..
  4. Vi skulle på Rådhuset, men vores forældre kuppede os, og det endte med et ret koldt bryllup på nærmeste strand. Dernæst champagne og jordbærkage hos svigerfar, der boede lige ved siden af.
  5. Ingen forlovelsesring, men jeg fik en (billig) tynd vielsesring. Som vi senere klippede af min fede finger (mmm..) og erstattede med først en, og siden en anden ring.
  6. Har ikke et sentimentalt forhold til ringen, men går med den fast. På højre hånd, sammen med en familiering som jeg selv har fået costumized. Gad faktisk rigtig godt en "ordentlig" vielsesring. Han vil ikke gå med ring..
  7. Det var en beskeden reception. We where young, and had no money. Om eftermiddagen kørte vi på planlagt roadtrip til de svenske skove. Spiste kagerester og sov i bilen på vores bryllupsdag.
  Men 12 år senere holdt vi en kæmpe bryllupsdagsfest i haven, med Elvisintertainer, telt, grill og masser af drinks. Fantastisk 12 timers fest. Og vi var fint klædt i hvidt tøj.Det var VORES/MIN fest. :)
  8. Ja, jeg giftede mig gerne med samme mand igen. Og holdt Den Store Fest. Det at sige ja endte med at betyde rigtig meget mere end jeg havde forestillet mig. Det var stort.
  9. Vi har været gift siden jeg var 21 - altså 20 år. Og vi er stadig glade ved hinanden.
  10. Ja, jeg synes du skal kaste dig ud i det. Men sørg for at det bliver JERES fest. God fornøjelse..

  SvarSlet
 9. Reke - tak for fortællingen, det lyder så hyggeligt med reception og mere ro på om aftenen. Godt tænkt og jeg kan godt forstår det var fedt med jeres kor. Kor kan noget. Og ja, der er amoriner i banehuset, på 3. år :o)

  June - Kan godt følge dig i det med savnet til din mor på dagen, men hvor lyder det ellers som en fantastisk dag. Kan så godt lide når det er "afslappet" og folk slapper af, og det lyder som om det var en dejlig fest. Its all about the LOOOVE :o) Tak for fortællingen og kærlighed fremover

  Fru Z - tillykke med de møgmange år, der vist ikke har taget pippet fra dig. Elsker at i blev kuppet, hvem fanden gør det i vore dage. Love it. Og Strand holder bare altid. Altid. Kan godt lide tanken om en retur-vi-giver-den-gas fest 12 år senere (Elvis entertainer?) Tak for fortællingen og tillykke til jer!

  SvarSlet