onsdag den 17. august 2011

en dag af gangen

Dagene klares med dybe vejrtrækninger. Forsøget på at dele tanke- og aktivitetskaoset i de 4 kasser; mor/sygdom, arbejde, salg af freaking campingvogn og mit liv med L.
Det sidste bøder for angsten, nervøsiteten og det sitrende energi der præger de 3 første. Heldigvis er hun her endnu. Også selv om hun er taget nordpå i dag for at tanke om med DHL, familie og venner. Hun er fin. Jeg er heldig.
I morgen, skal jeg mødes med min læge. Vi skal tale. Jeg har brug for hjælp til at navigere i dette følelsesmæssige kaos, jeg lige kan klare ved hjælp af løbeture, fast medicin og lidt ekstra. Jeg har brug for noget mere langtidsholdbart, det føles som en tikkende bombe; nervesystemet. Det føles ikke som kvalitativt liv i disse dage. Det føles som overlevelse. Dagligt.

Uden hende, der giver mig lov til at spasse ud, gå i seng kl. 07.30 mens hun ligger ved siden af med tv og spindende kat. Uden hende, der laver de fleste måltider fordi....det virker meningsløst at lave mad. Uden hende, der stryger mig over kinden og lader mig være håndsky og alligevel blive. Uden hende fatter jeg ikke hvordan jeg overlever.

Hun kan ikke tage den væk. Smerten, dybet. Det dragende dyb, der lokker med evig søvn. Det skal jeg selv. Håndtere og rumme den. Lige nu skal jeg bare overleve, én dag af gangen. Hvor ingen ved, at der er sort indeni, ingen andre end hende og de nære venner. Som jeg alligevel ikke tør tegne den nuance sort for, der har lagt sig over mig.

En dag af gangen. Jeg ønsker mig en dag med forløsende gråd.

5 kommentarer:

 1. Mojn....ja det siger de sgu osse i Hamborg!

  SvarSlet
 2. Og hvor ville jeg ønske for dig, at du får den! Netop den nuance af sort er næsten ubærlig. Der er en grund til det gamle udtryk med at noget kan være tungt "som et ondt år"....
  Godt L hjælper dig med at bære!
  Jeg nævner dig dagligt i min bøn.

  SvarSlet
 3. Forløsende gråd... det havde jeg også brug for forleden. Så jeg tog et langt, varmt bad og gav mig til at genkalde erindringer, som gør mig trist - om personer og dyr, jeg har mistet, om muligheder, der er gået tabt, om misforståethed og om knuste drømme. Gråden kom. Det var rart.

  SvarSlet
 4. Reke det er et super godt tip, som jeg også bruger.
  Søde P hvor er det godt L er kommet hjem igen. Og jeg er sikker på, at hun er vendt stærkere hjem til dig og jer!
  Er der nyt omkring din m or?

  SvarSlet
 5. Anne - tak for bønnerne.

  Reke - det ER et godt tip, jeg vil prøve i aften

  Onkel Anne - min mor er udskrevet, men har lagt sig psykisk = jeg føler mig ansvarlig (igen). Hun svarer fortsat kun ja og nej, er ikke til stede og saboterer sin egen behandling. Har ringet og lagt besked til kommunen i dag, jeg skal have hjælp til hende, for jeg er ved at knække.

  Kh Prophecy

  SvarSlet