fredag den 22. juli 2011

Ved min side

Jeg ved det er tidligt. Men denne fredag er en stor dag, og den tåler ikke at sove længe. Jeg har fri (taget) og helvedesugen er overstået På mandag er "den gode kollega", tilbage fra ferie, ham jeg skal gemme bag som vi aftalte ikk?

Jeg har været på morgenturen rundt i haven. Byen sover, det små-regner, alt ånder fred. Jeg har tid til min kaffe, min morgentid og katten tager en lur mere.

Senere skal jeg tale med min mor og bror. Om hvad de fik at vide på sygehuset. Lige nu fylder det ikke. Det er L.'s hjemkomst der fylder. Som Anne Linnet ville have sagt :

"...Jeg har vasket sengetøjet,
mine lagner de er strøget,
der en flaske i mit køleskab,
jeg har badet flere timer,
skrevet velkomstdigt der rimer,
tændt stearinlys i en farve du ka' li'......"
ANNE LINNET - DRØMT OM DIG


Det sidste døgn har der været plads til refleksion. Over arbejde, borderline, mine tanker og ønsker om fremtiden. I dag skal jeg være. Bare være tilstede. Ingen planer. Ingen ambitioner. Blot forholde mig til hvad der kommer min vej. Min mor og L. De to der går tættest på min kerne. De to der kan ramme hele mit følelsesregister på et splitsekund. Så forskellige og alligevel står jeg her med dem på hver min side. At tilfældet præsenterer en mærkedag for dem begge er...paradoksalt.

Det handler om at rejse - for dem begge. L. er på vej hjem. Hun har rejst i verden, oplevet, udfordret, præsteret, er vokset. Min mor rejser også. Hendes rejse begyndte da min far døde af cancer for 5 år siden. Hun - der lige som jeg, lever med bekymring, angst, nervøsitet, depression og et hjerte der ikke er udstyret med tilstrækkeligt panser og hvor følelserne er skarpe, hurtige og kan vælte hende.
Hun der overlevede at hendes gå-til-person, min far, forsvandt. Hun der skulle starte helt forfra og det sidste år er begyndt at ligne et menneske, der har fundet en vej. Med egne venner, interesser og et liv.
Hun får en udfordring mere. En rejse hvor liv og død danser . Hvor hun i dag får at vide hvad kroppen kan og vil. Hvor hun skal vælge at kæmpe eller måske blot ændre sit liv.

Jeg følger dem begge, for de er "mine". Og de følger mig.

12 kommentarer:

 1. Sender gode vibs til moren din.....L. skal nok klare sig, nu har hun dig og vice versa...håber at se jer snart....de kornblomster står jo ikke evigt! knus

  SvarSlet
 2. og få dig så lige en ny header.....:-)

  SvarSlet
 3. Det bliver da godt nok en følelses-omblæst dag! Jeg håber det bedste for din mor <3

  Og imorgen håber jeg du fortæller, lidt om L´s hjemkomst...og at I lå arm i arm hele natten og snakkede og kyssede ;-)

  Knus

  SvarSlet
 4. Lavendel - ja, kornblomsterne skal lige overleve regnen i dag. Du hører mere.

  June - ja, lidt rigeligt til én dag, men det er hvad det er. Uanset hvad der sker her til formiddag, så slutter dagen godt.

  Marianne - always :o)

  SvarSlet
 5. Hvor er det er fint indlæg, P. ♥
  Sender gode tanker!

  SvarSlet
 6. Åh det er sådan noget der går lige igennem huden på mig og ind i hjertet.

  Jeg krydser fingre for det bedste :-) og håber gensynet med L bliver godt.

  SvarSlet
 7. et smukt digt og et rigitg fint og varmt indlæg...sender også gode tanker til din mor...og gode tanker til dig og L. og glæder mig over du snart ser L. igen og synes det lyder som en god idé med en fridag idag og hygge med dig selv og katten...:O)

  mange gode hilsener fra mig Anita

  SvarSlet
 8. Fantastiske gode tanker herfra...

  Jeg håber alt tilsammen gør at hele dagen bliver skøn...

  SvarSlet
 9. Åh, mine tanker er lige hos dig på denne dag hvor du får din elskede tilbage.
  KRAM!

  SvarSlet
 10. Ja dejligt digt der!
  Og fint indlœg - jeg ønsker også alt det bedste for din mor (og for dig). Håber at alting arter sig, så det er til at leve med. Og så ønsker jeg dig et fabelagtigt og følelsesladet gensyn med L. *love is in the air, lalalaaa*. Glœder mig til at lœse om det, men husk at nyde nyde nyde- vi kan sagtens vente.
  Liebe Grüße aus Berlin

  SvarSlet
 11. Jeg har tænkt rigtig meget på jer i dag!
  Dit indlæg her er så gribende, rørende og smukt. Tak fordi du deler!

  SvarSlet