fredag den 6. august 2010

Facebook fælden

Jeg har jo så ferie. I 14 dage. Ferie der til største del tilbringes i campingsvognen og haven, med malerarbejde, havearbejde og indtil videre ikke så meget afslapning.

MEN det er ikke hvad indlægget skal handle om.
Det er det der satans facebook. Som nogen ved, besluttede jeg i starten af året, at 'holde pause' fra samme medie. Med 200 + venner, stjålne minutter og timer på siden dagligt, var det tid til en pause.

Jeg har ikke savnet det, bortset fra de 8-9 spil scrabble jeg havde i gang derinde. Nå. Så er jeg så på ølejr, og vel hjemkommen, lægges der billeder på facebook i en lukket gruppe....what to do? Jeg vil jo gerne se billederne, og går fro derind (dejlige billeder).

Dilemmaet er, at nu er facebook ligesom ÅBENT igen (ja, jeg er meget sort/hvid). Det betyder ikke, at jeg igen er derinde i timer - jeg har kigget derind, fået nogle nye venner og så koncentreret mig om det praktiske, fysiske med hus og have.

Then what? Det der er, med mig og facebook (facebook og jeg), er at jeg faktisk kan lide de korte statusopdateringer om folk. Ikke de trivielle, men du ved: 'Jeg er gravid', eller 'Jeg skal giftes' eller 'Peter er et svin'. De store ting i livet. Det betyder, at jeg kan følge med, uden at INVOLVERE mig, lidt sådan voyer-agtigt. Fakta er, at jeg selv da jeg barberede venne-gruppen ned til 50, ikke havde en kinamandschance for at være involveret i så mange menneskers liv. 
Jeg tror på jeg har en mental harddisk af en vis størrelse. Meget af min bruges på at forsøge at sortere og filtrere, da jeg optager og indtager næsten alle informationer og stimuli = meget belastet harddisk til tider. Jeg kan så vælge om jeg vil bruge noget af resten på de spændende opdateringer, fra mennesker jeg holder af, som jeg ikke ser i hverdagen ELLER, jeg kan forsøge at være her i nu, og håbe de vigtige ting når mig per telefon, brevdue eller røgsignal.

Konklusion - jeg vil igen filtrere mig ud af Facebook, og håber så du sender en brevdue, når Peter er et svin
Kh fra feriekolonien

7 kommentarer:

 1. Jes, det er en tidrøver, nu er min søster gudhjælpemig også kommet med og sender mig mails via facebook, som jeg så skal åbne for at læse hendes mail..kommer du og kigger på Rosenfestivitasen?? 10-17 begge dage - kram og hilsen til lejrens beboere

  SvarSlet
 2. Ja, man skal passe på, at al ens tid ikke bliver ædt af Facebook :-)
  Men jeg nyder for eksempel, når min morbor på 81 sender mig en venneanmodning - og at finde gamle klassekammerater og den slags fra forgangne tider. Men statusopdateringer holder jeg mig langt fra ...

  SvarSlet
 3. Hmmm i det hele taget kan nettet godt tage rigtig meget af ens tid hvis man ikke passer på...

  Må indrømme at jeg nyde at have tid til det lige nu... For ved at lige om straks, bliver min fritid fyldt op med dans... Og så er tiden til nettet knap !

  Nettet er en hyggelig ting også facebook, men gider ikke alle de spil der er derinde.. De sluger tiden fuldstændigt.

  Tilgengæld hygger jeg med alle status opdateringerne.

  Hyggehygge og god weekend
  Marianne

  SvarSlet
 4. Statusopdateringer er det bedste! Og jeg ville nødigt leve uden... Dog har jeg forlængst sorteret de mennesker fra, jeg ikke gider høre om. Og så tager det faktisk ikke så meget tid i forhold til de meget vigtige informationer, man får ;)

  SvarSlet
 5. Mange tak for det, ja det godt nok en helt om vendt stil jeg har fået mig hehe

  SvarSlet
 6. Jeg er glad for at være din facebook-ven, så jeg håber at du hænger på lidt endnu :-)

  SvarSlet
 7. Jeg er nået frem til samme konklusion som sidst: Beholder min profil på FB(man sku nødig gå glip af noget), men vil ikke - jeg gentager - vil ikke lade mig opsluge af det igen (men vil gerne se billeder af folks børn og familier)

  SvarSlet