søndag den 9. maj 2010

"Hviledag"

I spørger om mine  muskler var ømme idag. Et ja til det, men kun i armene, så jeg besluttede at holde en hviledag, fra loftet. *Min' fysioterapeut siger jeg skal holde mig fra det, der forårsager symptomerne (as if).

I stedet gik jeg amok på haven.

I det bagerste af min have, står et gammel æbletræ. Den tidligere ejer, kunne ikke fortælle mig hvad slags, bortset fra at det er madæbler. Så i den ende af haven, har jeg besluttet at lave en frugtlund. En lille en, men min frugtlund (Lidt kongelig har man vel altid lov at være). her behøver græsset ikke slås, og her kan bær og frugt kan gro.
Jeg flyttede  idag, derfor de 3 hindbær buske fra forhaven til frugtlunden. Så de ikke tager skade, når der skal ligge byggematerialer der. Hindbærene kunne deles i 8, og der er nu lavet afgrænsning, sammen med mit nye elstar æbletræ, som min basisgruppe har foræret mig. Der er også placeret en solbær og en stikkelsbær, en foræring fra en tæt ven og jeg har vistnok selv købt og plantet en ribs (eller en solbær).
Starten på et frugthegn. Det irriterer mig lidt, at der er huller i hækken ind til naboen og at hækken ud mod vejen  ikke er helt tæt. Ud mod vejen, kan det ændre sig, men jeg skal have fundet noget, der kan gro-helt-luk- indtil naboen, helst frugt eller bær, men blot det dækker og gerne hele året. Any ideas?

Apropos græs. Så var det tid idag. Jeg husker græsslåning fra jeg var ca. 12 år. Det var den måde min bror og jeg tjente vores første lommepenge på. Ca. 850 m2 græs. Først med benzinklipper, vi selv skulle skubbe og siden en selvkørende af slagsen. Jeg tjente til min første Midtfynsfestival på den måde.

Nu har jeg fået mine helt egne 800 m2 græs at slå. Hvad jeg ikke forventede, var den tilfredsstillelse det er. At klargøre og starte den gule plæneklipper op, jeg købte med huset. Jo, jeg kan stadig huske hvordan man starter og håndterer sådan en.
Før start:
Den gule er klar, jeg er klar, det er overskyet, men mildt.


Og tænk sig, så begyndte solen at skinne mens jeg 'slåede'. Haven er nu nytrimmet, bortset fra frugtlunden, der anes ved siden af campinsvognen (intet nyt der, den står der blot for nu). Der dufter af nyslået græs og sommer?

Armene har det fint, og det har været skønt at være ude. Glædelig søndag.

6 kommentarer:

 1. Gik også amok i haven...husk, der må ikke være græs helt ind til stammen på det nye æbletræ..Glæder mig til at bese frugtlunden ved lejlighed....jeg har en blommelund - hva'ba'!

  SvarSlet
 2. For mig ser det ud som om det har været en rigtig dejlig "hviledag":-) Skønt med en frugtlund!

  SvarSlet
 3. Intet slår duften af nyslået græs - det skulle lige være solens stråler :0)))

  SvarSlet
 4. Jeg beundre din energi med hus og have. Det lyder som om du er i gang med at skabe din drøm.

  Jeg ordnede to bede i weekenden, men det er jo småting ved siden af dine projekter.

  Jeg ved ikke hvilken hæk/frugt du kan bruge som afskærmning. Jeg tænkte lidt på æbleespalie, men for det første er det et langvarigt projekt og løven tabes....

  Så er der brombær, men det er ikke sikkert du bliver populær ved naboen, for det gror jo ret vildt....

  Vores nabo har nogle store buske, der hedder solstik. Det er en blanding af stikkelsbær og solbær. De bliver høje og tætte, måske det er noget?

  kh Karina

  SvarSlet
 5. @ Lavendel, du er jo også som ægget i en blomme, hø hø.
  @ Charlotte, ja ikke.
  @ DragonF, du skal nok få lov at prøve. At slå græs.
  @Lotte, ja de ligger tæt op af hinanden de to
  @Karina, to bede har også ret, sagde damen (jeg), der boede 11 år med en altan. Æbleespalier er ikke lige mig, der er for meget tvang over det, udover det du nævner med løvfald og tid (er ikke verdens tålmodigste).
  Men solstik - det er en fin ide, både fordi det er frugt og fordi jeg ikke kender den. Måske i akkompagnement med brombær, naboens hus er til salg, så jeg kan jo være ligeglad?

  SvarSlet