mandag den 15. oktober 2012

Et hønseliv

Der er ikke så mange offentlige ord fra mig for tiden. De vejes, måles og pakkes ned til vennerne og den energiske psykolog jeg startede hos sidste efterår, da Moderdyret fik cancer. Psykologen der roder rundt i aftalerne, men som jeg stoler 100% på.

Jeg har svære dage, lidt lettere dage og selv dage hvor jeg griner. Holdepunktet er  er stadig rutine til hverdag med opgaver, job og motion. Weekenderne, der i starten var fyldt til bristepunktet med aktiviteter, er nu mindre bookede. Dels i en erkendelse af begyndende træthed, og dels fordi jeg godt tør mærke efter (!). Mærke savnet af tosomhed, mærke tabet af base og familie og mærke angsten for "hvad så?".

"Hvad så", er en kælling - for den føles på ingen måder relevant endnu. Fremtid er for tidligt. Her er det nutid. Jeg øver i nutid. At omfavne mig selv, helt bogstaveligt. At give mig selv pauser i hjernespinderiet. At lære nye veje. Veje hvor man måske ikke behøver at eliminere mennesker i sit liv, fordi det er for svært. Voksne veje om man vil. Ikke en let task for et menneske med borderline, men jeg har altid gerne ville lære, villet udvikle - det kan kun gavne.
Og jeg har gode mennesker omkring mig, mennesker der er der for mig og mennesker hvor jeg får lov at være der for dem. Skrive med dem, tale i telefon med dem og mennesker jeg kan smide økoæg og hjemmebagt æblekage efter. Der dukker endda nye venner op.

Og jeg har katten og hønsene dagligt. I går fik hønsene en udvidelse af deres territorie. I et anfald af jeg-må-bygge-noget-og-jeg-savner-at-bruge-min-skruemaskine, dukkede et skævt hønse-vinter-anneks frem. Det står godt til den skæve hønsegård.

Høns skal ha det godt.
Vi har det godt (nok).









mandag den 1. oktober 2012

Det med vejret

Jeg trækker vejret dårligt i dag. Siden i går. Nedsat vejrtrækning eller besværet vejrtrækning som vi terapeuter ville kalde det. Dagens uddannelse er sat på hold. Jeg skal ingen steder. Jeg skal være her på matriklen, med ild i brændeovnen og koncentrere mig om min vejrtrækning. 

Tænke tanker, mærke følelser og holde op med at have travlt. Holde op med at ville fixe mig selv, blive hel over nat og komme tilbage til den helingsproces jeg fik en god start på. 

Helingsprocessens grundpiller består af motion, awareness og den gode samtale - men i dag er jeg træt af at tale, træt af at løbe, træt af at fixe.
 I dag vil jeg ligge. Glo ud i luften. Tude hvis der er tårer og finde pæne billeder på pinterest. Billeder der er mig, der kunne være mig, der er fine.