tirsdag den 31. august 2010

At svæve?

Jeg har det godt, send flere penge?

Nej, sådan er det ikke helt. Men noget ruger. Har både billeder og tekst til divese opdaterings indlæg med byggeri, have, den nye Mac og job. Men der er sat en prop i ordene. Det er ikke de ting der fylder, og det der fylder kan jeg endnu ikke sætte i tale. Jeg gør mig klogere, mærker efter, tænker over det og måske kommer der på sigt en tanke eller to herind på skrift.

Det er vist til dato mit mest svævende indlæg - og egentlig blot en *Jeg vinker til jer*, her fra min spillerbænk, hvor jeg ser jer andre spille. Jeg er sat lidt ud, har fået lov (af mig selv), at holde en pause, og betragter og hepper på jer. Vid jer betragtet og holdt af.

Kh Prophecy

lørdag den 28. august 2010

Nix manual gelesen

Det er så her, du ser de nyeste billeder fra om-og tilbygningen (not).
Det er også her jeg linker til Anne, fordi hun har tagget mig til at fortælle 10 ting du ikke vidste (not)
Her ser du også, billeder og data på min nye computer (not)
....og selvfølgelig nye billeder af kæle-katten og efterårshaven (not)

Vil gerne, men nægter at læse instruktionsbog. Det er bare ikke mig, jeg er ikke typen til manualer.  Så at linke, indsætte billeder og alt andet over niveau med tekst sker ikke.......endnu.

I dag fandt jeg ud af hvordan jeg gør de bitte mitte små billeder større på min 13" lækker skærm. Tadah...dahh...

Bevar tålmodighed kære læsere....I will learn

torsdag den 26. august 2010

Ankommet.

Så er jeg på, jeg er med og jeg er hip. Faktisk er det ikke første gang. Min allerførste computer, købt brugt i 1996 var en Mac.
Jovist, de har ændret sig en smule - dengang så den sådan ud:

(Kilde: Wikipedia)

...og jo. Den nye er møj pænere og en anelse mindre ;o)

Nu skal jeg blot finde ud af hvor dælen man tænder skidtet, for ikke at snakke om hvordan man åbner/lukker vinduer, skriver @ (dette er skrevet på pc) og diverse småting.

Oh, the Mac life.

onsdag den 25. august 2010

F.ck i er søde

Jeg lever. Lidt lettere/tyndere, men alive and kicking-ish.
Stadig PC løs hjemme og PC udfordret på job, det vil dog ændre sig snart....

I'll be back

søndag den 22. august 2010

Teknisk fejl

Skrevet fra min telefon. Ikke kun det tekniske fejler for tiden. Er vågnet, efter næsten 24 timers søvn, kun afbrudt af ture til toilettet, opkast og 8 tøj/sengetøjsskift. Er svag men i bedring. Gik glip af svogers fest, en tiltrængt weekend og gensyn med L. Er dog blot taknemmelig over at opkasteriet er stoppet. Phew.

fredag den 20. august 2010

Teknisk(e) uheld

Jeg har tre gange i løbet af de sidste dage forsøgt at skrive et indlæg. Men min arbejdspc går ned. Den private er død og jeg skal ud og købe ny, så i må undvære mig for en tid.

Pas på jer selv.
Kh

Ps. kan man slå teknik ihjel, fordi man udsender en anti-teknisk aura eller noget?

søndag den 15. august 2010

Selvforsyning og drømme

Jeg så Bonderøven retro i aftes (igen). Han anbefalede en bog om selvforsyning

 og jeg blev atter inspireret.
Der er langt til selvforsyning, men jeg mere selvforsynende end bare for et år siden.

Gulerødder, kartofler og røde buskbønner fra egen produce



Afventer fortsat at disse bliver klar



Mens jeg er holdt op med at vente på disse



Nogen kom først....

De her bliver klar ét bær af gangen - mundgodter og ikke noget til marmelade og smothies


Kort sagt, den nye have kan noget, og så har jeg ikke nævnt brombær, salat, æbler (7!) og radiser.
 Lidt af gangen og prøv dig frem, som Søren Ryge siger.


Drømmene er der, sammen med drømmen om et træhus


Amazon, i looofe ju!

lørdag den 14. august 2010

Ny bedste ven

Den blev leveret fredag i den lokale Kvickly. Den blev afhentet på cykel (upraktisk, tabte kassen to gange),  blev pakket op og sat sammen kort derefter.

I en del måneder er rengøringen her i banehuset foregået med kost. Min gule (- og dermed grimme), gamle støvsuger, har ikke haft godt af flytning, renovering og flere m2. Muligvis har det ikke hjulpet, at vi fra tid til anden har suget brændeovnen med den, men lad nu det ligge.

For i går kom afløseren. SUPER afløseren. Den er lidt pricy ja, men den kombinerer det jeg har brug for:

Suger som en med 2000 W, men bruger kun 1250 W
2 ud af 3,5 kg er genbrugsmaterialer
Lavt støjniveau

Så mine neurotiske tilbøjeligheder, der gerne vil støvsuge ofte, kan nu med god samvittighed støvsuge away, og den bedste er næsten lyden, eller mangel på samme, for den er stille. Man kan føre en samtale, mens man støvsuger (er afprøvet), ikke at det er nødvendigt, men jeg er lydfølsom, så det betyder noget.

Og så er den pæn. Dynamisk sort, med GRØN ledning.
Oh, i love my new best suge friend



As for den sidste weekend inden job. Jeg er all alone med katten. L. er i Århus og kommer hjem søndag. Sov fint i sommerresidensen, vågnede kl. 06:00, til fin stille morgen. Nu er kl. forbi 8 og det står ned udenfor, hyggeligt, trods alt.
Jeg vil være fornuftig og sætte i gang med at male forskalningsbrædder til den kommende terrasse. Det foregår også i telt. Elsker telte. God lørdag all


fredag den 13. august 2010

Byggeprojektet

Der sker en lille smule. Mest afstemning med levering fra den lokale trælast, opmåling og deslige. Tømrerne holder ferie (som også jeg), men er tilbage lige om lidt.
Indtil videre er der gravet huller til betonklodser, hvor terrassen (Decket), skal være, derfra til nyt tag, ny isolering, kviste og værelser på 1. salen.

Jeg forstår ikke (og magter ikke?), at min ferie er slut mandag morgen. 2 uger har jeg tusset herhjemme, med praktiske opgaver, vasketøj og hyggelige aftener med L. Jeg er på ingen måde klar til hverdagen, eller til duften af efterår der ligger i luften.
På ingen måde.


torsdag den 12. august 2010

Mac oder PC thats die spørgsmål

Tak for jeres input mht. tekniske erfaringer og vidundere. Som altid er der to lejre, med Mac eller PC - så det betyder noget at læse andres erfaringer. Jeg kiggede lidt Mac i går på shoppeturen, men var for træt.

Det var generelt det, der fyldte mest for mig, på vores bytur i går. Allerede efter 2-3 butikker, var jeg klar til at lægge mig for en morfar. Jeg forstår det ikke. Jeg hygger mig med shopping, jeg nyder at shoppe med L. og en hel fridag, uden stress til at kombinere de to ting - jeg glædede mig og så går jeg efter 1 time og gaber og sætter mig på hver en tilgængelig siddevenlig flade i butikkerne. Det var trælst.

Filmen, "An education", var en god film. Jeg blev ikke revet med, men da jeg holder meget af tidsperioden, og filmen var detaljeret i sine rekvisitter og kostumer, var alene det en kærkommen tidslomme, midt i den mørke Cafe Biograf, med de gamle slidte sæder.


Historien er fin og hænger sammen. Jeg kan lide, at alt ikke PENSLES ud, som nogle film forfalder til. Antydningens kunst er for mig stor kunst. Hovedrollen var charmerende, troværdig og karismatisk og i god birolle, en af mine ynglings - Emma Thompson. Så god film.

Tilbage til PC/MAC status. Jeg er i skrivende stund i konferering med en MAC kender, eks´pert og entusiast, om i givet fald, hvilken Mac-lækker jeg skal investere i. Ud fra det vil jeg så tage en beslutning. Som han skriver "De koster det samme og servicen er den samme alle steder", så jeg behøver ikke begive mig i tilbudshelvedet, hvad jeg ikke orker.

Fortsættes.....

onsdag den 11. august 2010

ARGHHHHHHHH....Dammit

Vi har ferie fri idag, begge to, og planen var Egeskov Slot, men det siler ned så vi konverterer til bytur i Odense (ca. 30 minutter tager det), frokost på Cafe Biografen og An Education som sen eftermiddags-bio-tur. Desuden skal noget garderobe opgraderes.

Mit ARGHHHHH skal lyde over, at min 1 1/2 år gamle HP bærbare, lækker lille ting, nu for 3. gang er gået kaput og har været indsendt i intet mindre end 2 (!!) mdr. Da jeg (igen), rykker for dyret idag, bliver jeg oplyst om, at de har opgivet den (HP), og jeg ikke får PC en retur men pengene. Som i alle pengene.

So now what? Dels er mine data tabt (nej, jeg back-upper ikke ofte, og da slet ikke efter den er gået kaput), og dels skal jeg ud i vælg-din-bedste-ven-og-hvad-skal-den-ku-helvedet.

Flirter lidt med tanken om en Mac. Det gjorde jeg også sidst, men jeg var (er), for nærrig - men dammit Krystle, de er lækre - og gear skal være lækkert.

Hvad har du?

Genbrugspladsen


Som jeg før har nævnt, har vi den bedste genbrugsplads her i byen. Medarbejderne (i orange outfits), er super søde og jeg finder de fineste ting. Senest denne stol for en flad, rund 10'er.


Lidt slib.



Lidt lækker maling. Nye dubber til fødderne.


Og vupti, den fedeste stol. I love it.

tirsdag den 10. august 2010

What goes around comes around

Så så i lige mig vinde min første ting i blogland, dagen efter jeg selv trak en vinder på min bløde baby-skumklods.
Karma IN YA FACE. Hvad du spreder, høster du.

Min gave, er en bog af Sofie Manning, som jeg har hørt om, men endnu ikke læst noget af. Nu fik jeg chancen af Undreland

søndag den 8. august 2010

Give Away

Så blev det søndag og give away. Bedste lebbeveninden er Miss Fortuna agerer lykkens pamfilius:


Tillykke til Miss Tulle!
Hvis du sender mig din adresse, fremsender jeg straks baby-blød-legeklods.

fredag den 6. august 2010

Facebook fælden

Jeg har jo så ferie. I 14 dage. Ferie der til største del tilbringes i campingsvognen og haven, med malerarbejde, havearbejde og indtil videre ikke så meget afslapning.

MEN det er ikke hvad indlægget skal handle om.
Det er det der satans facebook. Som nogen ved, besluttede jeg i starten af året, at 'holde pause' fra samme medie. Med 200 + venner, stjålne minutter og timer på siden dagligt, var det tid til en pause.

Jeg har ikke savnet det, bortset fra de 8-9 spil scrabble jeg havde i gang derinde. Nå. Så er jeg så på ølejr, og vel hjemkommen, lægges der billeder på facebook i en lukket gruppe....what to do? Jeg vil jo gerne se billederne, og går fro derind (dejlige billeder).

Dilemmaet er, at nu er facebook ligesom ÅBENT igen (ja, jeg er meget sort/hvid). Det betyder ikke, at jeg igen er derinde i timer - jeg har kigget derind, fået nogle nye venner og så koncentreret mig om det praktiske, fysiske med hus og have.

Then what? Det der er, med mig og facebook (facebook og jeg), er at jeg faktisk kan lide de korte statusopdateringer om folk. Ikke de trivielle, men du ved: 'Jeg er gravid', eller 'Jeg skal giftes' eller 'Peter er et svin'. De store ting i livet. Det betyder, at jeg kan følge med, uden at INVOLVERE mig, lidt sådan voyer-agtigt. Fakta er, at jeg selv da jeg barberede venne-gruppen ned til 50, ikke havde en kinamandschance for at være involveret i så mange menneskers liv. 
Jeg tror på jeg har en mental harddisk af en vis størrelse. Meget af min bruges på at forsøge at sortere og filtrere, da jeg optager og indtager næsten alle informationer og stimuli = meget belastet harddisk til tider. Jeg kan så vælge om jeg vil bruge noget af resten på de spændende opdateringer, fra mennesker jeg holder af, som jeg ikke ser i hverdagen ELLER, jeg kan forsøge at være her i nu, og håbe de vigtige ting når mig per telefon, brevdue eller røgsignal.

Konklusion - jeg vil igen filtrere mig ud af Facebook, og håber så du sender en brevdue, når Peter er et svin
Kh fra feriekolonien

mandag den 2. august 2010

Sommer residensen

Jeg har det godt her i sommer residensen, med kaffen, smøgerne og bøgerne. Vejret ku være bedre, men det er ok for en fødselsdagsdag :-) holder blog ferie nogle dage. Pas på jer

søndag den 1. august 2010

Det regner.

Det regnede i går aftes.
Det har regnet i nat.
Det regner nu kl. 06:58 søndag morgen.
Det er godt for haven.

Ikke 10 vilde af slagsen, får mig fra min tørre stue, ud på den pakkede cykel mod ølandet. Nixen bixen.
Jeg betænker heller ikke, at holde fødselsdag på en cykel ( i morgen bliver jeg ældre).
Then what? For ferie har jeg.

Jeg tror jeg holder et par dages ferie i sommerresidensen. Tørt og hyggeligt, med fornødenheder, som TV, varmt bad, komfur og L. tæt på (25 meter). Måske daglige udflugter i nærmiljøet.

Hjemme ølejr. Det nye sort.