fredag den 30. april 2010

Stilhed før storm?

Det håber jeg virkelig ikke. At det er stilhed før storm. Men der er stille. Ikke så mange ord. Praktiske ting jo. Ting der kan skrives på en liste, men ikke rigtigt noget der er blog-læse-værdigt eller skriveligt.
Huset har det godt. Jeg er i arbejdsmode, skal på messe snart og det kræver fokus, så alt er planlagt og forberedt for mig, chefen og kollegerne.

St. bededag, en kærkommen fridag. Ville gerne i haven, men nøjes med en tur til Sønderjylland med diverse pitstops undervejs. Plantekasserne, der skal hentes i Nordborg, udebruseren fra Horsens, Mosteren sættes af i Hedensted og en tur i det tyske efter nutella forsyninger. Ikke stort, ikke småt. Er bare. Og så ikke helt alligevel. Sønderjylland er lig med familie - og familie er, ikke a walk in the park.
Godt jeg i morgen har min egen park at vende hjem til.
Happy St. Bededag alle :o)

tirsdag den 27. april 2010

Hvile

Dankortet og jeg går på arbejde og hviler, når vi har fri. Vi er helt trætte.

fredag den 23. april 2010

Er man blevet husejer, vil indkøbene ingen ende tage

Hvad er det med mig,  fredag og udgifter. Jeg syns li' godt, det er lovligt voldsomt og ja, jeg hader at få regninger, som i: 'det gør fysisk ondt', noget jeg tror jeg har fra min far (det siger min mor). Ikke at jeg ser mig selv som nærig, men som min bror siger:"Du vil have det hele for det halve". Jeg håber ikke det betyder, at jeg virker som en der vil ha og ha og ha, for det er ucharmerende.

Nå, hvorom alt er, blandt revisor regning (se annonce i slutning af indlæg), og endnu en bilregning (dont ask) er dagens 'gode' regning, at jeg sørme lige vist nok er kommet til at købe den campings(s)vogn, jeg har omtalt i tidligere indlæg.

Som i måske husker, magtede jeg ikke op til 6 mdr. med byggerod på alle etager og et i perioder ikke fungerende toilet. Fakta er at 60 % af byggeriet vil foregå mens jeg har fri og vil være her, så jeg kan gå til hånde. Så jeg har taget konsekvensen og mit dankort og købt en campingsvogn (og jo, det lyder sjovere med S).
Nu skal sjoveren blot omregistreres og fragtes fra Årslev til Otterup City og ned i baghaven. Måske vil kæresten så godt bo/arbejde i Otterup sommeren over. Måske.

Den ligner en rigtig campingsvogn, hvad den jo også er, på den der - kitch-ikke-retro-måde, hvis i forstår. Den er brun, hvor den overhovedet kan være det og med mulighed for at konvertere stort set alt til sengepladser. Den har 0,50 m2 'baderum', dvs. et tørkloset, herefter kaldet 'klossetteriet'.

Planen er, at forteltet skal op + senere endnu et telt, så jeg også kan 'redde' det meste af min garderobe og diverse ud af det håndværkerbefængte hus, men at jeg stadig skal bruge køkkenet i huset og kun klossetteriet når intet andet fungerer. For der er stadig den lille detalje med tømningen; Where to do? Kan ikke forestille mig, at naboerne vil værdsætte en tilføjelse til kompostbunken.
Tilføjelsen til familien,  understreger så også, at 2010 ikke kommer til at handle specielt om haven, andet end at jeg ejer en, fordi det meste af baghaven vil være fyldt med campingsvogn, telte, udebruser og diverse. 

Fuck, jeg har på mindre end 1 måned købt både træk til bilen, en trailer og en campingsvogn.....Hvad sker der lige for det?

 Bruno?
 Etagesenge til gæsterne og 'bade'rummet med klossetteriet


Bordet for enden slås ned til Master bedroom. Ved behov, kan det lille bord slås ned til en briks. Mulighederne, siger jeg bare, mulighederne :o)

ANNONCE
Pensioneret revisor søges, der kan lave årsregnskab for virksomhed med lille aktivitet, samt personlig selvangivelse m.m.
Henvendelse hos blog-(og hus, trailer, campingsvogns)-ejer.

tirsdag den 20. april 2010

Friluftsliv?

Efter samtale med både tømrer (x 2), VVS'er, fjernvarmemand og kloakfolk, ser det nu ud til, at den generelle holdning er, at de gerne ser jeg bor lidt i haven sommeren over.
Nærmere betegnet, så meget som muligt, fra byggestart midt maj til forhåbentligt afsluttet byg primo oktober.
Byggerplanerne omfatter nu, at både bryggers og bad i stueetagen skal brydes op, så der kan lægges fjernvarme i stueetagen og føres til 1. salen og, der skal trækkes rør fra toilet 1 til det nye toilet, der skal opstå på 1. salen.

Så har VVS'eren til gengæld også næsten lovet mig, et badekar på 1. sal.

Whats not to like. Honestly, hvis vejret er blot nogenlunde, hvad man ikke kan vide, sommeren over, er jeg helt fin med en hel sommer (læs: 6 mdr.s), friluftsliv i baghaven. Jeg har jo adgang til et fuldt fungerende, omend støvet køkken. Det er jo lidt som Femø, bare 24 uger i stedet for 1 uge.
Der hvor filmen knækker en smule, er toilet situationen. Det er mig lovet, af førnævnte håndværkere, at der fra tid til anden IKKE vil være noget fungerende toilet på grunden, indtil der i slutfasen er to. Hm. Vi lader filmen stå et øjeblik.
Tørkloset. bevares - kein problem, men hele tømningssituationen huer mig ikke rigtigt. På ølejr, har vi et fint 'mande'-hul, hvor de fritstående toiletter tømmes flere gange dagligt, og 'væk var det'. Det ser jeg ikke rigtigt ske i min have.
Det er intet problem at bygge brændeskuret midlertidigt til tørkloset station, med presenning und alles som forhæng, men hvem tømmer og hvor?

Rent boligmæssigt ville en campingvogn være ideel at parkere i baghaven (der er plads), men honestly, så indeholder byggebudgettet ikke campingsvogn-leje. Heldigvis har tømrer 1. (den samme jeg boede hos i 6 mdr.), sagt jeg må låne hans brun/orange camplet. Så sovesituationen er under kontrolle. Det med toilettet må jeg fundere på, det samme med badesituationen. Jeg kan ikke lige se Otterups befolkning acceptere, at jeg benytter den lokale branddam, der ligger i nærheden.
Udendørsbruseren, det må der undersøges lidt i - og så har man jo sin arbejdsplads.

Lyder det ikke lidt spændende? Det syntes jeg faktisk. Kæresten er endnu ikke helt imponeret, set i lys af at hun skal tilbringe meget tid og have sommerjob her (og hun lige har fået det at vide).
Det forstår man jo ikke.
Ps. Hvis du er den, der har en gammel campingvogn, en toiletvogn eller lignende stående, så skriver du lige ikk?

mandag den 19. april 2010

Forsinket tillykke

Se hvad min dygtige veninde fra Amager har sendt mig, hun var der nemlig selv.

Vi kan godt lide Kongefamilien, ja vi kan og af og til bliver der sendt en sms eller en mail, med noget der har relation til dem. Vi eeeelsker Mary og Kronprinseparret in general. På grund af afstanden, ses vi ikke ofte - veninden og jeg, men vores kongelige mails og sms'er minder mig om, at vi har en forbindelse.
En Royal en af slagsen.
Forsinket tillykke Daisy!

lørdag den 17. april 2010

Godnat

Der er ingen titel på blogindlæget i dag. Jeg kan ikke finde på noget catsjyy. Nej, det staves ikke sådan, men nu er det stavet, så du ikke er i tvivl om, at jeg ikke kan stave til det idag. Det er en af de dage. En af de dage, hvor min ellers stavefejl-frie hjerne ikke bliver i tvivl om formuleringer og stavemåder. Hjernen kører på sin vis for hurtigt, som i et dårlig film eller den kører for langsomt og er træg. Det er ikke til at sige. Det er heller ikke at sige/skrive hvad mit humør er, fordi det er sammensat af alle mulige humør(er).

Den fysiske dag har været indholdsrig, med besøg af 'min' personlige 'Claus Dalby', bearing gifts, et forsøg på at pakke min trappe ind, inden håndværker helvedet/himlen, sætter ind om 2-3 uger, visitation af 2 af håndværkerne, der skulle måle op og huske mig på, hvor kaotiske de næste 6 måneder kan blive, et kort 'jeg-har-brug-for-at-høre-din-stemme-telefonopkald til hende den fine, som er i sin egen by. En morfarlur, mere præget af pms end egentlig træthed, og nu 2 timers, gå-amok-på-syren-æbletræ-og-hjortetak-træer i bagerste del af haven, efter råd fra haveguruen.

Den mentale og følelsesmæssige dag, eller nærmere periode er som sagt svær at definere. Jeg forsøgte i en mail, til den tætte veninde, som like alle de andre venner, i noget tid nu ikke har modtaget mail fra den her ip adresse. Mailen til hende, var et forsøg på at sætte ord på det der foregår. Et forsøg på at bryde den blokering, der udover bloggen her, har manifesteret sig i mit skrivegen.
En lettere omformuleret version af hvad der kom i mailen til hende:

"Jeg har det godt (send flere penge). Et mærkeligt udtryk: "jeg har det godt". Noget man let slynger afsted, uden tanke eller beskrivelse, men sådan er vi ikke, så jeg kan godt skrive til dig, at jo - hjulene ruller, jeg passer jobs sådan nogenlunde og jeg er stadig i det hvide hus, katten lever, men noget føles off. Jeg har svært ved at sætte ord på hvad og hvorfor. Måske er det:
  • mit 'hul' indeni, der gør væsen af sig
  • glæden og mulighederne ved det nye hus og specielt haven, men den manglende tid til det.
  • at mine hænder, nu dem begge - slet ikke syns om alt det arbejde og alle mulighederne,
  • 1. sals byggeriet - er ved at tage form, om ikke andet i planlægningsfasen, og det at skulle overskue 6 mdr. s byggerod og mangel på privatliv stresser mig
  • at jeg skal finde ud af byggeansøgninger, ansøgninger om tilskud til fjernvarme, ansøgning om bygge kontoen hos den lokale trælast
  • stressen over at jeg mangler lidt nedbrydning på 1. salen samt at fjerne mørtelpuds før de kan gå i gang og at mine hænder er færdige
  • begyndende bekymringer over det økonomiske aspekt af ny 1. sal, fjernvarme og deck
  • at parforhold er svært og kræver meget, når man har den bagage jeg har
  • at mit instinkt er, at trække mig ind og være alene og undgå at være social fordi jeg ikke magter det, selv om jeg ved det er usundt på sigt
  • usikkerheden om jeg er god nok til mine jobs
  • at jeg har mindst 2 selvhjælpsbøger og 3 havebøger liggende jeg gerne ville læse, men ikke har tid til
Det hjalp. Det hjalp at skrive det ned til hende. For alle punkterne er der. Det er glæden over huset, livet og kærligheden også. Taknemmeligheden for gamle og nye venner, nye muligheder og nye projekter. Jo vist. Jeg ved, dog, at hvis jeg ikke jævnligt konfronterer min angst, min utryghed og min usikkerhed, jeg er ved at lære altid vil være der, så hober det sig op og jeg knækker. Hvis jeg ikke graver bag evnen til at skjule, vise facade, være small-talker, hvis jeg ikke kradser i min lak og andres, så mister farverne deres styrke og lyset mindskes. Jeg gider ikke kun høre det fine, og jeg virker ikke hvis jeg kun må vise det 'fine'.

Jeg vil lys og farver. Til alle.

fredag den 16. april 2010

Hamster-pony-kanariefugl-katten

Hun er ikke helt sig selv, HPK-katten. Måske er hun stresset over den 2. flytning på 1 år. Måske savner hun teenagerne fra vores sidste hjem, det tror jeg nu ikke.  Måske er hun bare ved at blive gammel, selv om jeg personligt ikke syns 12 år er nogen alder.
 Hvorom alt er, så er hun lidt 'off''. Hun spiser ok, drikker ok, s..... ok, er kælen, men hun er dels begyndt at tigge hver gang jeg går i køleskabet og så har hun nogle maniske ture om aftenen, hvor hun tonser rundt om sin egen hale. Det er set før, og er et sjovt syn, men der er et eller andet.....

Nu skal hun til ny dyrlæge idag. For at få sine shots og en snak om det ændrede mønster. Jeg tror i bund og grund blot jeg skal beroliges og at det tilskrives de mange omvæltninger det sidste år.

Mor vælger så i et anfald af omsorg og bekymring at bygge noget til sin HPK-kat, fordi der endnu ikke er installeret kattelem. En gangsti til taget på carporten, hvorfra hun kan gå ind/ud af et vindue på 1. sal (ja, det er koldt med et vindue åbent, men....).
Det store spørgsmål var, om den demente(?) kat kunne finde ud af det, men se bare her:

Katten nærmer sig planken, med bøgetræs trin....

"Mon det holder.....?"

Dygtig kat. Den opmærksomme læser, har bemærket, at designet for kattetrappen og materialerne er de samme som til kompostbeholderen i forrige indlæg. Det holder.

Ellers så dagen sådan ud i går:
Jeg fandt rababser under bunken med gammelt træ, fra 1. salen. The joy.

onsdag den 14. april 2010

At bygge

Jeg har bygget min første 'ting'. En have-kompost-beholder. Af gammel træ, grønt 'net' og gamle søm - som forlængelse af hækken, så den er delvist skjult, når tjørnehækken beslutter sig for, ikke at være nøgen længere. Så længe den er nøgen er haven lige åben nok, til min smag.

Jeg er stolt af den kompost ting - og den virker, selv om den skæv og ude af vater. Den er min. Min første byg-selv-ting. Den er indtil videre den helt konkrete eksempel, på den drøm jeg har haft i mange år nu: At kunne tømre ting op mit eget sted.

  Bygget af gamle planker fra den nedrevne 1. sal. 


Nu med indhold :o)


søndag den 11. april 2010

Ikke genug tid

Fantastisk med en hel weekend, kun (næsten), til gode ting og projekter. Hvis det stod til mig, rodede jeg rundt ude i haven fra fredag eftermiddag til søndag aften, men dels kan kroppen ikke holde til det, dels skal forholdet plejes og dels er der også et par mindre passions agtige ting der skal ordnes når der er weekend. Som fx. vasketøj. Blot har jeg det sådan at jeg nyder vasketøj.  Nå sidespring.
Lørdag morgen. Omkring kl. før syv. Kæresten og katten sover og jeg tusser rundt i haven med min ynglingskop og ser solen stråle.

Dagens anbefaling: Jeg købte filmen "Julia & Julie", på Amazon, da jeg ikke nåede den i biografen  Og BOY er den anbefalelsesværdig - og er man som jeg rund-pjattet med Meryl Streep og kan lide blogging og mad er det win-win over hele linjen:
"Trailer til Julia og Julie" - og hvis i overvejer at købe filmen, så vælg udgaven, hvor der følger en opskriftsbog med - genialt koncept.

Efter 3 timers have-grave-bygge-planere projekt søndag, kørte vi til det årlige marked i Krogsbøllehallen. Hyggeligt sted, med ufatteligt meget skrammel, men søde mennesker, god kage og kaffe og jeg fik da også lidt med hjem, som kassen på billedet indikerer. Hende den anden gik så i photoshop-mode med mit kamera og forevigede hint og meget.

"Planter og vækster i Europa", med fine tegninger


Sødt natbord med endnu sødere indlægspapir, hvis jeg blot orkede flere kommode projekter.


Pænt fugleur? (not)


Ja, ugle ølkrus!(Intet af ovennævnte er i den kasse jeg bærer under armen).



Jeg ærgrer mig lidt over at jeg ikke hjembragte denne lampe. Den kunne blive fin sortbejset.

Nu er det sen eftermiddag og tid til en halv på øjet. L. har på kraftig opfordring bagt chokoladekage, så hele huset dufter.




fredag den 9. april 2010

Hej Skat

Får jeg børnepenge?
Får jeg omsorgsdage?
Får jeg barns 1. sygedag?


Svaret er nej til alle ovenstående, fordi jeg ingen børn har. Jeg har en kat, to jobs, et hus og god dansk gæld, der giver renter og genererer omsætning i det danske samfund. Ydermere, har jeg formentlig færre sygedage, lægeaftaler m.v., end børnefamilier og er derfor en relativ stabil indtægt for det danske samfund og så selvfølgelig mig selv. Kort sagt - jeg syns jeg gør mit - Jeg er ingen helt, bestemt ikke, og jeg er ikke misundelig på børnefamilierne, bestemt ikke - men fakta er jo, at det er dyrere at bo og spise én person, end to der deles. Og børn er sgu ikke så dyre. Så det koster lidt ekstra arbejde, at få det hele til at være lækkert, med hus, bil, job osv, når man kun er én om det.

kunne SKAT, da for helvede godt eftergive/glemme de kr. 23.000 de (Vi ved godt hvordan 'de' ser ud ikke; hornbrille, sure, grå og kedelige), mener jeg har betalt for lidt i skat sidste år - og så kan de i dag i øvrigt rejse derhen, hvor jeg også har bedt min revisor, der sendte mig besked om beløbet per mail i dag, at rejse hen.
Jeg vil have et 'bo alene' fradrag og jeg vil have hus/have/kat omsorgsdage.

DAMMIT KRYSTLE, jeg tror jeg går hjem og lægger mig.

onsdag den 7. april 2010

(Vi er her ikke)

(Jeg er her ikke. Katten og jeg nyder ikke solen, der titter ind af vinduerne. Vi hygger ikke med kaffe, lidt roderi i haven og tunmadder i ovnen. Vi ser ikke skod TV. Det gør vi ikke. Vi er her ikke. Se selv: )

(Men vi er her nok i morgen)

tirsdag den 6. april 2010

Hverdagen

Fuck, hvor jeg hyggede i går. Med mig selv, med haven og med katten. Vågnede i løbet af natten, og kom i tanke om, at jeg var alene - og drog et lettelsens suk.

Dagen blev brugt til tussen rundt i haven, savet lidt brænde og så holdt jeg fingrene fra 1. salen, hvor jeg ikke er færdig endnu, mangler at tage monster store- og mange søm ud af bjælkerne og slæbe mursten og mørtel fra skorstenen ned, men mine hænder og arme kan ikke klare mere ligenu. Så der er dømt skinner til dem og kun lidt arbejde hver dag.
Det gør nu ikke noget (jo med hænder og arme er det da træls), for den Pæne kommer i weekenden og vi skal bare være os, hygge og jeg skal arbejde lidt videre. Derudover har bedste lebbeveninden meldt sin ankomst til morgenkaffe med kæresten - det er da for fedt. Savner hende i min hverdag og glæder mig til hun om 1 år og nogle måneder er færdig med at læse på Djævleøen.
Jeg sender gode tanker til jer alle og jeres dag.

søndag den 4. april 2010

Lad påske freden sænke sig

Huset er stille. Katten sover i sin ynglings vindueskarm. Brændeovnen simrer. Jeg er træt. I krop og sjæl. Kroppen nyder det. Den nyder at blive brugt. Sjælen er ikke helt så taknemmelig. Den er taknemmelig over, at jeg har endnu en helligdag i morgen. En helligdag uden planer, og gæster. En helligdag uden filter med for store masker, og mennesker, der står alt for nært, alt for længe. Det udmatter mig. Det dræner, ikke at kunne være sit hele intelligente, metakommunikerende jeg, 3 dage i streg. Hun dræner.

Weekendens UP var et besøg hos Lavendel Lavendelgården.
Søde søde menneske. Søde søde sensitive hunde. Monsterhøns og god karma. Det gjorde mig godt. Som souvenir med tog jeg skovjordbær, der bliver søsat (jordsat) i morgen, når solen står op.

Peace all. 

fredag den 2. april 2010

Påske demolition

Når vi rykker, så rykker vi. Halvanden dag, kæreste, bror og mor - og så er den 1. sal ryddet.

Nøj. (lidt træt nu mens moren er her og laver frikadeller).
Sådan så der ud, da familien ankom.


Bror og søster laver teknisk slagplan

"Så skal vi lige, og herfra...og måske...".

 Sæt i gang!


"Hm...."




Ok, jeg indrømmer -. han har flere kræfter end jeg! Dammit. 






Efter første dag, 4 timer, så 1. salen sådan ud.
Og husejeren sådan:


Dag 2


Færdig....på alle planer

...og så ikke flere masonit/asbestplader, isolering og brædder til den dame her i påsken. Host.