søndag den 31. januar 2010

...fandt lige

Det her billede fra den forgangne lejlighed
Så fine.....og god søndag!

Snebomber og familiebesøg

Søndag og helt stille i huset og udenfor her midt på Fyn. Der er faldet lidt mere sne i nattens løb. Personligt er jeg ikke træt af den. Alternativet på denne tid er gråvejr og regn, så jeg foretrækker langt sne, lys og solversionen.


Vores tur til Sønderjylland, foregik relativt event-fri, hvad kørsel angår. De lovede sne-bomber, som jeg stadig ikke helt har forstået hvad er, så vi ingen af. Vi kørte efter forholdende, lagde os bag en lastbil med 85 i timen og tussede fint derned af. Eneste minus, var adskillige stenslag, grundet at flere sønderjyske kommuner nu er løbet tør for salt og spreder sand på motorvejen i stedet. Det største stenslag, udviklede sig til en ca. 30 cm lang revne, så nu skal der ny rude på Minien. Hm.

Familiebesøget gik, ...som altid med lidt urealistiske forventninger fra min side - om den happy familie, vi aldrig rigtigt har været. Misforstå mig ikke, vi er ok. Ingen historier om druk, vold og ingen mad og tøj, men der er mange slags mistrivsel. Jeg tror ikke jeg lærer det, eller slipper forhåbningen om den. Forhåbningen om den lykkelige familie, jeg har skabt i mit hovede. Men det vil være fint, at lægge noget af det til ro, og tage min familie for hvad de er, og de mig for hvad jeg er. Det sidste gør de måske allerede.

Vi gik en tur ved vandet. Familiens hus ligger 250 meter fra det. Naturen dernede er rå, ubegribelig smuk og uigennemtrængelig. Der er snart kun en sejlrende tilbage i Flensborg Fjord, vand og is går helt op til kysten, og der lå jomfruelig ny-sne under fødderne.  Solen brød frem. Skønhed blandet med smerte, er hvad det efterlader i mig.

Weekendens op, var blomster fra kæresten.
Som det taknemmelige menneske jeg er, blev jeg først lidt halvmobset - "fordi blomster skal vente til det nye hus". Men to be honest, så bliver jeg glad for at kigge på dem. De er super flotte i farverne og de lader lidt forår snige sig ind, i de mørke sprækker. Måske skal jeg forsøge at gøre de sidste 29 dage lidt gode, ved også at nyde de ting, jeg ellers 'gemmer' til flytningen.

Hvordan er din weekend gået?

fredag den 29. januar 2010

Fredag, men uden billeder og opråb!

Kære venner, de af jer jeg kender ude i virkeligheden. Jeg ved i er der og læser med og det er ret fantastisk. Hvis i nu er søde, så melder i jer som faste læsere - gerne anonymt, hvis det behager, så bliver damen glad.

Er 'vagt' på jobbet og passer butik, mens weekenden lurer om hjørnet. Tror kæresten og jeg kører en tur sydpå, trods mulige 'sne-bomber' som dmi kalder det - spændede kørsel?

Så god weekend til alle jer derude, de kendte, de ukendte, de hemmelige, de anonyme og dem jeg kan se :o)

torsdag den 28. januar 2010

Fiskeplaner

Efter sidste weekends is-blæst-fiske-strabadser, har jeg fået blod på tanden. Det er endnu en smule for koldt og blæsende, men jeg er opsat på at udforske bl.a. Nordfyns Fiskevande - og ikke altid køre til Nyborg, som i mine øjne er det gode sted.
Nu har jeg fundet en fin side, hvor Kjeld Skytte Pedersen, fortæller om sine steder og erfaringer med Fyns Fiskevande.
Mit grej ligger klar i både bil og kælder, så når det er en smule lunere i vejret, så afsted, med madpakke og termokanden.

onsdag den 27. januar 2010

En lille bitte smule indkøb

Ok, jeg erkender, at mine grænser er latterligt løse for tiden. Da jeg slækkede lidt på min egne regler i går (ikke købe ting til huset), og købte en fin blå hvidløgspotte, startede det...hvad det ikke skulle. Alligevel er jeg glad og tilfreds.
Jeg startede i Panduro, hvor jeg brugte...pænt mange penge på et Fimo-ler-startset med hele 20 farver. Faktisk sparede jeg 80 kr. ved at købe den store pakke. Dertil hørende begynder dimser til formningen af det fine ler. Det kommer til at give mange timers hygge tror jeg. Er der nogen af jer der bruger Fimo til noget?



I Panduro, købte jeg også lidt forskelligt det hemmelige projekt. Jeg kan afsløre så meget, at der er mange timers arbejde i det og det er et par år siden, jeg sidst nørklede med den slags, men jeg glæder mig! I skal nok få resultatet at se...om et par måneder ;o)

Dagens 2. (0g 3.) køb, var på Lauritz.com, hvor jeg en tid har luret på et par kommoder til ...det nye hus....De blev mine idag, et godt stykke under vurderingsprisen.
Den store skal males og slibes, men den lille er faktisk så fin, at jeg tror den forbliver sig selv.


Så nu er der alligevel røget et par møbler ind over, til de 84 nye m2.
32 dage tilbage :o)

tirsdag den 26. januar 2010

Blå, også dagen derpå

Jeg har altid været glad for farverne blå og grøn. Havet og haven. I dag, tog jeg en smuttur, på vej ud til en af mine klienter, og besøgte en Røde Kors butik, i en lille bitte by. Som ventet, var der mange mange fine ting. Men dagen i dag blev blå. For 80 (!!) kr. blandet blå (og lidt træ).

Da jeg jo endnu ikke må købe ting til huset, er trælampen (sikkert en Le Klint knock off, da den er lysere end den jeg i forvejen har), måske en fødselsdagsgave til en ven. Det blå karton, skal jeg bruge til et projekt, der i dag blev besluttet (hemmeligt), bøgerne er en gave til kæresten og den lille fine fine krukke med låg, er til hvidløg forestiller jeg mig. På køkkenbordet, i nogens...hjem :o)

Jeg havde kun 15 minutter, og syntes jeg gjorde det meget godt, er ret glad for alle tingene, og for så små penge....

mandag den 25. januar 2010

Blue monday

Hvor er det fint solen skinner, trods mandag og på trods af at det er årets mest deprimenrende dag. Uden pis, der er lavet en videnskabelig udregning og alt muligt: Blue Monday
Jeg læste det på en medbloggers side, en amerikansk af slagsen, og hvad det gør for mig, er at jeg faktisk er en lille smule taknemmelig over, at min mandag ikke er helt så deprimerende, som andre mandage gennem vinteren har været, trods videnskabelig udregning ;o)

Tidligt op, arbejde og nu fri. Har renset min kalender de næste uger, for alt udenoms tam tam, der skal gøres til bestemte tider osv. udover hvad der har med katten, kæresten og hushandlen og flytningen at gøre.
Tankerne flyver lidt hver dag, med nye projekter til den kommende oase.
Fx. temaet sofa. Jeg skal have én, eller flere eller noget. I går kom jeg til at tænke på, hvor fint det ville være at få bygget en sofa (selv om jeg har set mig lidt lun på en Bolia sofa). i Stedet at få lavet en vægseng, eller to og lægge gamle gode springmadrasser i, få syet noget fint betræk og så mine kæmpe puder, der skal ombetrækkes.
Puderne har jeg prøvet at sy før, sengen skal jeg have hjælp til af en tømrer og så skal jeg finde en mulighed med betrækningen af madrasserne. I det lille hvide hus, vil en sådan vægsofa betyde, at der ikke kun er sidde plads, men også soveplads til 2 af de mange gæster, der forhåbentligt dumper ind sommeren over. Og vi kan selv sove der, når håndværkerne går i gang med førstesalen.

Fine sager kunne det blive, måske endda med skuffer under, til alle de kreative ting.....

Jeg håber din Blue Monday har været lige så drømmende?

Fandt billedet af det mosaikbord der inspirede mig til et større et af slagsen


Fint ikke?

søndag den 24. januar 2010

Baby og redebyning?

Vinteren indbyder på sin vis til redebygning. Men når man som jeg, på 5. mdr. bor hos venlig ven, mens man venter på at det hus, man har købt, kan overtages, så er redebygning svært. Så var det jeg kom til at tænke på, at bloggen her, er en form for redebygning, rent mentalt. Det er mit sted. Min online baby, hvor jeg kan indrette, diktere, og lægge mine tanker indenfor noget der ligner 4 vægge.
Jeg kan sætte ord på drømmene om mistbænk, huggeplads, gæstehytte, drivhus og kæresten parkeret med saft i en havestol, mens jeg står med enden i vejret og roder i jorden.
Hvad jeg ikke havde regnet med, var den inspiration jeg får/har fået fra andre bloggere. Lidet anede jeg, at der findes så mange fine blogs, med havefortællinger, strikke opskrifter (nej, desværre, kan hverken hækle eller strikke, men vil gerne på kursus), madhistorier og krea ideer. Så min drømme verden, er blevet uventet udvidet - jeg har allerede de første projekter, (oveni de i forvejen ca. 1.256 andre), 'kigget af' herinde, bl.a. et mosaik havebord og ugler (har p.t. ugle fetisch) i en slags ler til ovnen.

Er der nogen, der ved, hvad materialet hedder?
At jeg så i går, på min 'fisketur', kom forbi Lavendelgården, og senere på dagen ganske overraskende landende på den tilhørende blog, var vist dagens gave

Så kære medbloggere i blogland: tak for uventet inspiration i den kolde, mørke tid.

lørdag den 23. januar 2010

Fiske dag og nr. 37





Det er ingen hemmelighed, at jeg i disse dage er ret menneskesky og brænder aftaler af til højre og venstre. Jeg kan ikke helt forklare det, andet end at jeg har brug for ro. Brug for mit eget selskab og brug for at komme gennem det mørke der lægger sig om mit sind, når det er vinter.
Jeg sov næsten 10 timer i nat. Jeg kan godt lide at sove for tiden. Dels går tiden uden at hjernen kører på højtryk, og dels er der trygt i min seng, under min dyne, med katten ved siden af.
I dag ville jeg ud og fiske. Jeg har ikke fisket siden september og det var en god anledning til at komme udenfor, få lidt luft og lys.
Flyvesandet, ligger på Nordfyn. Ca. 15 km fra min kommende bolig. det er en skøn lang badestrand, med et urtidspræg og umiddelbart et lousy fiskested, når det er -5 gr. og blæsende. Man kan ikke kaste særligt langt, og det eneste man fanger i grødisen, er tang og en istap næse. Men der er pænt. Der er fred og det er ved vandet.

Når vi taler om mørke, så er min sidste nye gadget, efter anbefaling fra min søde læge, en lyslampe. Ikke de der monster store nogen, men en lille fiks rejse en af slagsen. Den har jeg nu brugt hver morgen siden november. Jeg syns jeg er mindre træt. Jeg syns ikke jeg er mindre trist, men på den anden side, så ved jeg jo heller ikke, hvordan det ville have været uden den.
Det spøjse er, at katten syns om lampen, så da hun først havde cirklet omkring mig et par morgener mens jeg sad med morgenkaffen foran apparatet, lod jeg den være tændt hvor hun lå når jeg kørte.


Om ikke andet er katten mere psyked, end hun plejer at være om vinteren. Så har du en depressiv kat, invester i sådan en lampe ;o)
I dag er all about nr. 37. Der er 37 dage til jeg får mit hus, det har nummer 37 og jeg er 37. Mon det er godt i nummerologiens tegn?

Der er fest i aften. Jeg er inviteret. Det er søde mennesker, men jeg tror bare jeg bliver hjemme, med vintermad (Aresju, noget min farmor og siden min mor plejede at lave), og husherren og en god bog. Der bliver fest igen.
Hvad laver i en lørdag vinter aften?

torsdag den 21. januar 2010

Den kommende have

Haven er sådan set ikke kommende. Den ligger der. Men den er endnu 39 dage dage, optaget af en anden kvinde. Jeg havde lovet mig selv, ikke at gå købe amok inden husovertagelsen. Selv om jeg har surfet utallige sider med bjælkehytter, drivhuse, campingvogne, havetraktorer, brændestabler, haveredskaber og havemøbler. Afholdenheden er efter devicen; flyt ind og mærk efter, hvad huset og haven kan lide. Hvad der passer. Hvad der er råd til, når håndværkere og byggematerialer har suget på min bankkonto. Ikke køøøøbe noget, ikke købe noget. Også selv om jeg i flytningens rus tilbage i august, skildte mig af med sofaer, seng og diverse arvede møbler jeg ikke længere syntes om eller havde brugt.
Hvilket i sidste ende betyder, at jeg flytter ind i 84m2 hus, uden særligt mange møbler eller noget at sove på/i. But who cares.Jeg har 84 m2, all mine.

Nu har jeg købt noget. Jeg har købt noget, der i dag ankom i lille (den mindste) kuvert med bobleplast. 8 små sirligt pakkede poser, med diverse blomsterfrø. Frø jeg har købt hos Hanne fra Blomsterhaven (qxl.dk)og som har bitte små håndskrevne mærkater med deres delikate indhold.

Her kunne man så vise et billede, for de er virkelig fine. Men jeg kan ikke finde ud af at lægge billeder på den her blog. Endnu.

Nu sidder jeg så og googler plantevejledninger og billeder af de indkøbte små frø poser. Steen (husherren, hvor jeg midltertidigt bor), har lovet at bygge en mistbænk til mig, så snart jeg flytter ind, som jeg kan rode med, mens håndværkerne bygger 1. salen om.

Den kommende have....er på vej og jeg er euforisk.
Hov, så fandt man ud af det med billeder.
Mine frø skal bl.a blive til:
Nepeta Subsessilis - Pink Dreams, Katteurt



Forglemmigej (Myosotis) er en slægt af 7 arter[1], som er udbredt i Europa, Nordafrika, Asien, Nordamerika og Oceanien. Det er urteagtige planter, både et-årige og stauder, der har store indbyrdes forskelle, men som ikke desto mindre alle kan beskrives ved at have en lille (1 cm i diameter) flad blomst med 5 blå kronblade, som danner en overdådig, krum blomsterstand (svikkel) på en tynd og pjusket stængel, og som blomstrer i foråret. Farvevariation er ikke usædvanlig og hvide og pink blomster ses ofte. De er populære i haver og dyrkede former har tit blandede farver.

Mon ikke haven, vil syns om dem?

onsdag den 20. januar 2010

Sent onsdag

Der ligger mails, en hel del faktisk, som jeg ikke har svaret på, endnu. Jeg har netop brugt de sidste 10 vågne minutter med dagens resterende energi, på at skrive til min søde kæreste. en god måde at sige farvel til dagen på. Der er nu 40 dage til jeg har mit eget hus. Bliss.

mandag den 18. januar 2010

Hvad er det med mandage?

Billede 1:
Ergoterapeut med dual-karriere, godt CV og ok rimelig indtægt. 12 (13?) års erfaring, headhuntet og umiddelbart vellidt.
Billede 2:
Usikker, nervøs, let-at-slå-af-pinden 4 årig, der afventer at blive opdaget i sit skuespil som voksen-der-får-løn for-sit arbejde.

Nu vælger jeg at tro, at alle har en eller anden form for 4 årig inden i (humor me), og at vi alle har mange roller, både erhvervsmæssigt og privat. Og at den 4 årige er med til at bevare vores ydmyghed, vores taknemmelighed og vore evne til at lege.
(Hvis det ikke er tilfældet, er det ikke i dag, du skal fortælle mig andet)

I dag karambolerede billede 1 og billede 2.
Jeg blev opdaget.
Jeg blev konfronteret.
Jeg havde et valg, enten lyve eller pakke ud; - at mit efterår har været hårdt. Jeg har været presset, min hukommelse og min arbejdsevne har været en 80% ers (et lidet charmerende udtryk, en kollega kalder mig når han skal være...?)

Efteråret har slæbt sig afsted, vinteren har voldtaget min evne til at overskue og gennemskue og skudt huller som tekopper i mit skjold mod forkølelse, influenca og migræne. Mit skjold mod kritik, selv den konstruktive, min evne til at distancere mig, min evne til ikke at tage ting personligt. Det har slidt. Jeg har derfor kørt i 'overlevelses'mode, har informeret og inddraget min læge, men ikke mine lønudbetalerne. Jeg kan jo selv. Og angsten for ikke at kunne, har lammet mine kommunikationsevner.

Jeg har krydret min hverdag, med overspringshandlingerne, i mørket. Overspringshandlinger, der har hjulpet min overlevelse i mørket, men som også har været med til at nedsætte min produktivitet. Den selvsamme produktivitet, der tilfældigt er blevet målt, og som i dag førte til 'opdagelsen'.
Busted.

Så det var idag, jeg valgte at pakke ud. At 'spill the beans' at tude foran chefen og sige: "Ting er svære, jeg ligger ned, men jeg prøver".

Jeg har spist mange varme kartofler, gabt over meget, men i dag var svær - det er svært at vise, man er menneskelig.

Ps. Chef er også menneskelig og er nu informeret og inddraget. Min øvelse nu, er at stå ved det, stå ved hvad jeg har sagt og grædt ud. Og huske mig selv på, at det der gælder for andre, også gælder for mig: Jeg må gerne ligge ned, og bede om hjælp.

mandag den 11. januar 2010

Mandag på mange måder


Jeg formoder ikke, der er nogen der vågner op mandag morgen, og siger: ” I dag vil jeg føle mig utilstrækkelig”?
Nej vel. Sådan en mandag har jeg haft, i kort, min arbejdssituation lader tilbage at ønske, og min arbejdsplads lader tilbage at ønske sig,…at jeg var en anden. Hvad gør man ved det? Enten sucker man det up, kommer ind i kampen, æder sin stolthed, tager et kursus, eller man kigger længselsfuldt efter plan B.
Jeg er 37, nyslået husejer, grøn bag ørerne som officiel kæreste -. Jeg har sgu ikke nogen veludviklet plan B. Bevares, jeg ville gerne 6 mdr. til Borneo og passe orangutanger, tomle verden rundt eller dase den af under en palme, bare et par år. Men de ’planer’ kan højst kaldes flugtplaner og overspringsplaner, for samtidigt er jeg begyndt at underholde mig, ved at være  et voksent-”noget-der-ligner-velfungerende-menneske-der-har-job-betaler-skat-går-ud-med-skraldespanden-skovler-sne-bestiller-håndværkere- og-planlægger-kæreste-ting” og forsøger at finde balancen mellem småborgerlig og hippie.
Men jeg fik sgu lyst til at skride fra det etablerede i dag, når det ikke kan se jeg er genial, og ikke rigid, usikker og famlende…..møjverden.
Heldigvis kan kæresten....

lørdag den 9. januar 2010

*totalt-bande-sværge-sprutte-ikon*

Jeg har rodet med min blog igen. Det underlige er, at bloggen jo kun eksisterer, når den er udgivet, et eller andet sted. Og ve mig, de steder der bejler om, at jeg hos dem skal 'lægge mine ord'.
Jeg har i nogen tid haft en blog liggende hos smartlog. den fungerede ok. Jeg brugte den ikke så ofte og måske deraf kunne jeg ikke altid helt finde rundt i det tekniske, men jeg er jo også snart 40 (!).

I dag besluttede jeg så at flytte bloggen, til en anden udbyder - hvor jeg alligevel er inde dagligt, for at se de rss feeds (no idea hvad det betyder, det kan min telefon også), fra de 2 blogs jeg forsøger at følge (nej, jeg kan ved min gud ikke regne ud, hvorfor, jeg ikke bare kan få en mail hver gang der er nyheder).

Som sagt så forsøgt - for tror man det på NOGEN måde var muligt at eksportere/importere indlæggende fra den gamle blog til den nye?? Jo, jo, skrev begge udbydere, vi ejer dig jo ikke, kein problem, du gør bare sådan og sådan, OG DET GJORDE JEG SÅ, ca. 1.234.880 gange, men der var "problemer med at hente filen", så nu er det i frustration og affekt endt med, at jeg har slettet både blog og indlæg fra smartlog, så kan de lære det kan de.....selv om jeg nu, 5 minutter senere, måske tænker at tro, at det er mig der har tabt.....Velkommen til min 'nye' blog. Ganz Fresh.